улуциМного важно за всяка покривна конструкция е са водните потоци, причинени от дъждовете и падащи от покрива. За това трябва да планирате точното местоположение на изхода на водата, за да се избегне подкопаване, придружено от разрушаване на  конструкцията.

Ние от „Голд Строй“ предлагаме всякакви видове тенекеджийски услуги и поставяне на улуци. Правим заготовката, както и монтажа на улуците.

За по-малко от десетилетие стените ще започнат да се покриват с пукнатини, ефектът от спестяването на топлина ще изчезне, а по-късно ще има риск от падане на стената, ако не извършите основен ремонт.

Затова е по-добре незабавно да се погрижите за висококачественото инсталиране на дренажни конструкции, като същевременно се спазва разстоянието за вдлъбнатини. Не е трудно да се направят такива строителни работи, а спестяванията от тях са огромни, затова е по-добре да се запознаете с правилата за техния избор и монтаж.

Ламарина или пластмаса?

В магазините можете да намерите 2 варианта: Ламарина или пластмаса. В този случай, първият, с антикорозионна обработка, е по-скъп. Когато купувате ламаринен лист, трябва внимателно да го проверите за повреди (вдлъбнатини, дупки, драскотини), защото те могат да изискват заваръчни и антикорозионни работи, което ще доведе до допълнителни разходи. Най-добрият вариант се счита за поцинкована ламарина.

Улукът, направен от пластмаса, е по-устойчив на естествени тестове: Сезонна промяна на влажността и температурата, не се изисква допълнително боядисване и импрегниране. Благодарение на богатия избор от модели, можете да изберете опцията, която най-добре отговаря на къщата. Изберете продукти без пукнатини и не забравяйте, че когато замръзне пластмасата може да стане крехка и да се счупи. Също така пукнатините могат да доведат до загуба на херметичност.

Ние от „Голд Строй“ предлагаме всякакви видове тенекеджийски услуги и поставяне на улуци

Предлагаме заготовка и монтаж на:

  • Безшевни улуци, с включени скоби и ламарина, с полиестерно, цветно покритие;
  • Поцинковани улуци, с включени скоби;
  • Обшивки от кафява ламарина;
  • Казанчета от кафява ламарина;
  • Казанчета от поцинкована ламарина;
  • Обшиване на комин от кафява ламарина;

Цялата същност на работата е да се постигне стегнатост за безопасността на покрива и покритието на стените. Важно е да се избягва директното проникване на вода, защо е необходимо да се наблюдава наклонът на улуците при 2-4 °. Ако не го направите с точност, може да развалите външния вид, поради усещането на изкривяване.

Скобите се монтират по права линия на крайните участъци (едната на ръба на покрива, другата на улука), също така определят крайния наклон. За удобство индикаторната резба е опъната. След това с конзоли се полага основата на секциите: един на метър за метални улуци и 60 cm за пластмасови. Уловителите се монтират един към друг, за да отговарят на водоустойчивостта.