Улуци и Обшивки

Улуци и обшивкиНие от „Голд Строй“ предлагаме всякакви видове тенекеджийски услуги и поставяне на улуци.

Правим заготовката, както и монтажа на улуците.

Предлагаме заготовка и монтаж на:

 • Безшевни улуци, с включени скоби и ламарина, с полиестерно, цветно покритие;
 • Поцинковани улуци, с включени скоби;
 • Обшивки от кафява ламарина;
 • Казанчета от кафява ламарина;
 • Казанчета от поцинкована ламарина;
 • Обшиване на комин от кафява ламарина;

Екипът ни от професионалисти ще се заеме с тази тежка работа, а Вие разгледайте цените, които предлагаме и се свържете с нас!

Видове Отводнителни Системи

Много търговски покриви са плоски, което налага отводнителна система, тъй като стоящата вода може да причини сериозни щети на покрива. Има много различни видове търговски покривни дренажи, така че е важно да проучите възможностите си, за да разберете кой е идеален за вашия бизнес.
ЗНАЧЕНИЕТО НА отводнителна система Преди да се потопите в различните видове отводнителна системи, важно е да разберете защо изобщо е необходима отводнителна система. Улуците поемат покривната  вода и отвеждат водата от покрива, което помага за защита както от външни, така и от вътрешни щети.

Ако отводнителна система, водата се събира на покрива, разрушава преградната мембрана и в крайна сметка прониква вътре. Ако това се случи, може да доведе до скъпи ремонти, които да оправят не само покрива, но и вътрешността на сградата. Тъй като течовете могат да причинят малки проблеми като петна от вода, лющена боя и мухъл, както и големи проблеми като повреда на продукт или инвентар и оперативни неуспехи, важно е да имате правилна отводнителна система във вашия имот.

ДВЕТЕ ОСНОВНИ ФОРМИ НА отводнителна система

Когато избирате покривна отводнителна система, имайте предвид, че имате две основни възможности, които трябва да имате предвид:

 1. Гравитация: Тази система работи с гравитация, за да позволи на водата да тече от покрива. Сегменти с различен наклон текат към един вътрешен улук и работят в тандем, за да отвеждат водата от покрива.
 2. Сифоничен: Тази опция не разчита на гравитацията. Вместо това отворът на канала е снабден с част, която предотвратява навлизането на въздух в канала. В резултат на това вътрешността на улуците има по-ниско атмосферно налягане, засмуква водата и й позволява да се движи свободно, без да е необходимо постепенно понижение.

ЧЕТИРИТЕ ВИДА отводнителна система

Има четири вида търговски покривни отводнителни системи, които работят добре с плоски покриви.

 1. Улуци: Те са най-често срещаните в жилищните райони, но търговските сгради също могат да имат улуци, монтирани по краищата на покривите си, за да събират вода на покрива и да я предават в водосточна тръба, която помага на водата да тече от повърхността, без да докосва страната на сграда. За да бъдат улуците ефективни, те трябва да работят с покрив, който има лек наклон, така че водата да влиза свободно в улука. Също така е от съществено значение тази отводнителната система да бъде чиста от отломки, така че водата да може да тече безпрепятствено.
 2. Отводнителни тръби: Тази покривна дренажна система е много подобна на улука и се нарича също покривен дренаж. Работи заедно със шпигат, като отвежда водата до земята. Това обикновено идва под формата на тръба, прикрепена към страната на сградата. Водата тече от шпигата или улука към тази дренажна тръба, без да докосва сградата, предотвратявайки образуването на мухъл, мъх и плесен от външната страна на сградата. Той също така помага за предпазване от проникване на вода във външните стени, когато водата тече от покрива.
 3. Шпигати: Търговските покривни дренажи обикновено се предлагат под формата на шпигат, канал или отвор, поставен в страничните стени на покрива, който действа подобно на улука, като позволява на водата да тече свободно от покрива. Въпреки това, докато улукът се движи отстрани на покрива, шпигата позволява на водата да тече и след това да се свързва с улука или водосточната тръба.
 4. Вътрешни дренажи: Много търговски сгради имат вътрешен дренаж, поставен под повърхността на покрива за улавяне на вода. Обикновено те се намират там, където водата се събира най-много или където има лек наклон надолу, така че центърът на покрива е често срещано място за дренаж. Не е необичайно използването на вътрешни дренажи в комбинация с други системи, като шпигати.

Изборът на вашата покривна дренажна система се свежда до това какъв тип дренаж искате, типа дренаж, с който вашият покрив може да взаимодейства и какво съветват покривните експерти. Въпреки това, познаването на наличните възможности за избор може да направи процеса по-малко объркващ.

ИЗБЕРЕТЕ отводнителната система ЗА ВАШЯИЯ покрив

Търговските покривни отводнителни системи помагат да предпазите покрива си от щети от вода, като гарантират, че водата има начин да изтича от покрива, вместо да се събира на повърхността. Ако трябва да добавите дренаж към вашата търговска сграда или искате да подобрите съществуващия си дренаж, работете с експерт по покриви, за да решите кой от вариантите за дренаж е най-подходящ за задоволяване на нуждите на вашата сграда.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

Нашият екип от професионалисти ще Ви предложи най-доброто и изгодно решение за ремонт на Вашия покрив.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС