Всяка година милиони собственици на жилища сменят покрива си, защото са достигнали своя края на живот, или последната буря наистина е го е разрушила. Но въпреки, че всички в крайна сметка трябва да заменят покрива си, има няколко съвета за поддръжка на покриви, които можете да използвате, за да избегнете откъсването на рамената по-рано, отколкото по-късно.

Ние сме професионалистите от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции на най-добри цени. Събрали сме един списък за поддръжка на покрив, който ще ви помогне да идентифицирате и предотвратите вида на щетите.

Основен контролен списък за поддръжка на покрива

Проверявайте редовно Вашия покрив за повреди

И така, как поддържате покрива?

Първата стъпка е просто да проверите колкото е възможно по-често, особено след тежка буря или силни ветрове. Добрата новина е, че не е нужно да скачате стълба, за да видите добре покрива си. Вместо това, всичко, от което се нуждаете, е добра двойка бинокли, за да видите потенциални проблеми.

Ето какво трябва да потърсите, когато го проверявате:

  • Липсващи покривни материали;

  • Навиване на изолационен материал;
  • Напукани керемиди;
  • Разкрити места по покрива;
  • Липсващи греди и други.Всяко от горепосочените признаци на щети трябва да се разгледа възможно най-скоро, за предпочитане от професионален изпълнител на покриви, който може безопасно да извърши необходимите ремонти.

Вземете професионален екип за инспекция на покрива

Чудите се защо трябва да платите за проверка на покривите, когато имате нашия списък за поддръжка на покрива точно пред вас? Инспекторът ще може да забележи потенциални проблеми, които може да сте пропуснали, както и да ви предостави безценни съвети за поддържане на вашия покрив. Те също така ще ви дадат груба представа колко повече години ще издържи. Повечето професионалисти по покриви препоръчват инспекции на всеки две години, но инспекцията веднъж годишно ще увеличи шансовете ви за намиране на потенциални проблеми, преди да станат скъпи ремонти.

Потърсете течове в тавана

Друг добър съвет е, че покривът ви се нуждае от поддръжка, е намирането на водни петна във вашата къща. Трябва да проверявате таваните си толкова редовно, колкото и самия покрив за повреда от водата, за да предотвратите сериозните проблеми.

Най-честите предупредителни признаци за изтичане са:

 • Миризми в някои стаи;
 • Водни петна по тавана;
 • Петна върху външните стени;
 • Засъхнали петна по вътрешните ви стени.

Ако забележите някой от тези признаци, следващата стъпка е да намерите изтичане и да се обадите на специалист, за да залепите дупката в покрива. Въпреки че, ако сте се чувствали комфортно да работите върху дома си сами, има няколко козметични ремонта, над които можете да помислите.

Почистете измийте покрива си
Ключовият съвет, когато става дума за поддържане на покрив от чакъл, е да се измие. В един момент вашият покрив ще започне да изглежда мръсен, с дълги, тъмни ивици, които текат от върха до заострянето. Това са водорасли, които се отглеждат в къщата ви. Водораслите няма да причинят никакви непосредствени щети, но ако ги оставите достатъчно дълго, това може бавно да загние и да причини повреда на покрива.За да се отървете от тези малки растения като същества, пръскайте покрива си с 50% смес от вода и белина. Белината ще убие плесента доста бързо, но вие също така ще искате да инсталирате медни ленти точно под върха на вашия покрив. Когато вали, молекулите на медта ще се спуснат по покрива ви и ще убият всички плесени и мъхове, които се закрепват за завръщане.

Почистете каналите на керемидите и улуците

Няма да има пълен контролен списък за обслужване на покриви без този съвет. Макар че това е мръсна работа, почистването на улуците е съществена част от поддържането на вашия покрив. Запушените улуци улесняват проникването на вода под структурата на вашия покрив, създавайки повече от няколко водни петна. Повечето експерти препоръчват да ги почиствате два пъти в годината, веднъж в края на пролетта и отново в началото на есента, като част от редовния списък за подновяване на поддръжката на дома.

Повдигнете всички надвиснали клонове. Клоните на дърветата могат да бъдат проблем по няколко причини, като най-очевиден е рискът те да паднат на покрива ви по време на лошо време. Бъдете бдителни, когато става дума за озеленяването си и отсечете големи клони, които са директно над вашия покрив. Това ще ви помогне да намалите щетите, причинени от бурята, като същевременно предотвратявате натрупването на листа от горната част на покрива, абсорбирайки влагата и евентуално гниене на покрива.

Направете своя комин. Докато минавате през контролния списък за поддръжка на покрива, проверете комина за пукнатини или липсващи разтвори. Структурните повреди от всякакъв размер могат да причинят падане на тухли, което може да увреди вашия покрив, да не говорим за това, че комина ви се срути. Можете или да наемете изпълнител, който да подготви камъни за изпичане или да изхвърлите мистрия и да го направите сами.Наклонен или наклонен комин може да бъде причинен и от проблеми с основата на вашия дом. Ако забележите, че коминът ви се е преместил, обадете се на изпълнител, за да го отстрани веднага и проверете останалата част от дома си за признаци на проблеми с основата.