plosuk-pokrivНе напразно 21 век се нарича епохата на прагматиците. Рационалното излиза на преден план. Тази тенденция не е пощадила и строителната индустрия. Функционалността се оценява еднакво в областта на промишленото и домашното строителство, както и в нискоетажното строителство.

В тази връзка популярността на проекти за частни къщи с плоски покриви нараства напоследък.

Няма особена тайна в нарастващата популярност на проектите за плоски покриви. Днес пазара на недвижимите имоти се управлява от ефективността. Собствениците се стремят да използват полезната площ на къщата възможно най -ефективно и да създават функционални оформления, да избират практични дизайни и да отказват архитектурни излишъци. В този смисъл плоският покрив напълно се вписва в дадената концепция.

Аргумент №1. Всеки сантиметър като допълнителни възможности

Като начало плоският покрив ви позволява да се възползвате максимално от вътрешното пространство. Горният етаж на тази конструкция няма наклонени стени, нейната площ не се намалява от таванското пространство. Плоският покрив наистина отваря допълнителни възможности. Може да подредите тераса, градина или място за отдих.

Аргумент номер 2. Спестяване

Когато плоските покриви се появиха за първи път, заедно с тях се появи митът за високата цена на строителство. Опитът обаче показва, че това не е нищо повече от измислица. Напротив, плоският покрив е едно от най -печелившите решения. По -малкото покритие означава по -малко материал.

Аргумент номер 3. Лесен при работни дейности

Експлоатацията на плосък покрив предполага визуален оглед на конструкцията два пъти годишно – през пролетта и есента. След снеговалежи и студове е необходимо да се провери състоянието на хидроизолационното покритие, херметичността на заварените шевове, кръстовищата в зоната на парапета и инсталираното оборудване (например телевизионни антени).

През есента изкачването до покрива е необходимо преди всичко, за да се провери състоянието на фуниите, улавителите на листа, да се отстранят листата и клоните от покрива, ако има такива.

Аргумент номер 4. Надеждна поддръжка

При огледа на покрива е необходимо внимателно да се проучи хоризонталната повърхност и да се разгледат кръстовищата с особено внимание. За леки порязвания и повреди можете сами да монтирате пластира върху PVC мембраната.

Аргумент номер 5. Енергийна ефективност

Комфортът на закрито зависи от способността на топлоизолационния слой да предава топлина. С други думи, колкото по -ниска е топлопроводимостта, толкова по -добре се поддържа вътрешният микроклимат. Топлоизолационните плочи, които по същество са твърд полиуретан, затворен между два слоя фолио, имат ниска топлопроводимост. Той е еднакво добър на север, тъй като перфектно задържа топлината вътре, а в южните райони изолира конструкциите от топлината, която цари извън сградата. И в двата случая топлоизолацията осигурява икономия на енергия.

Плоският покрив е модерно решение, което освен с висока функционалност, има и много важно предимство – изразителна естетика. Къщите с плосък покрив се открояват с необичайния си дизайн на фона на стандартните сгради. Изграждането на такива конструкции отдавна е усвоено от специалистите на покриви. Индустрията днес предлага сложни съвременни решения, които ви позволяват да изберете покрив, както се казва, “до ключ”.