ЦЕНИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Ние предлагаме най добрите цени спрямо качеството на труда и материалите ни !!!
Също така можете да се възползвате от НАШАТА СЕЗОНА ЦЕНА ОТ – 10 % за всяка наша услуга !!!
Цените са за над 100 квадратни метра

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

Нашият екип от професионалисти ще Ви предложи най-доброто и изгодно решение за ремонт на Вашия покрив.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Разходи за ремонт на покрива

Средната национална цена за ремонт на покрива е около 3000 лева . Въпреки това можете да платите от 500 до 15 000 лева в зависимост от ремонта, от който се нуждаете. Ето някои фактори, които определят цената:

 • Тип ремонт: Колкото по-голям или по-сложен е ремонтът, толкова повече ще струва.
 • Материал: Някои покривни материали са по-трудни и следователно по-скъпи за работа от други.
 • Характеристики на покрива: Структурните елементи са по-скъпи за ремонт от повърхностните елементи.
 • Наклон/дизайн: Ако вашият покрив е стръмен или трудно достъпен, разходите за труд ще бъдат по-високи.

Разходи за ремонт на покрив по вид ремонт

Типът ремонт има най-голямо влияние върху разходите. Малък ремонт, като например подмяна на няколко липсващи херпес зостер, ще струва значително по-малко от подмяната на опорни ферми. Размерът на вашия покрив обикновено няма толкова голямо значение, колкото степента на щетите.

Тип ремонт цена
Незначителни Малки течове на покрива Незначителна подмяна на керемиди Ремонт на пробиви 500–5000
лева
Умерени Ограничени щети от вода дупки счупени керемиди / повредени обшивки 500 –2,000 лева
Основна частична подмяна на покрива Провиснал покрив Значителни щети от вода 3,000+
лева

Разходи за ремонт на покрива по материал

Типът покрив, който имате, също ще определи колко струва ремонтът. Като цяло, колкото по-скъп и труден е материалът за инсталиране, толкова повече ще струва ремонтът на квадратен фут. Асфалтовите керемиди обикновено са в ниския край на ценовия диапазон, докато металните и шистите са в горния клас.

Тип покрив Цена на кв. м. Средна цена на ремонта
Х идроизолация 9–40 лева 2000-6000 лева
Композитни керемиди 12–60 лева 3000-8000 лева
Б етонни / керамични керемиди 22–40 лева 2500 + лева
Асфалтни битумни керемиди 16–70 лева 1000 – 3500 лева
Метални шиндли 33-70 лева 4000+ лева
Метални керемиди 45–55 лева 3500-5500 лева
Плочки от шисти $12–$22 лева $1,500 лева
Стоящи метални панели 22–40 лева $3800 лева
Дървени конструкции 42-80 лева 3000-6000 лева

Разходи за ремонт на покрив по характеристики на покрива

Вашият покрив има поне дузина характеристики, които могат да протекат, да ръждясват, да корозират или по друг начин да се нуждаят от ремонт. Разходите за ремонт варират в зависимост от степента и местоположението на повредата. Ето диапазоните на средните разходи за някои често срещани ремонти на покрива:

Характеристика на покрива цена
Мигане на комина 400-600 лева
капандура 150-500 лева
Стрехи 1200-4000 лева
Фасция/софити 600-1400 лева
Улуци 32-40 лева
Рафтерни опашки 600-1400 лева
Покриване на билото 400-2000 лева
Тавански прозорци 800-1400 лева
Ферми 1200-4000 лева
Долина 500-1600 лева
отдушник 120-300 лева

Разходи за ремонт на покрив по стъпка и дизайн

Наклонът на покрива – т.е. наклонът на вашия покрив – и дизайнът ще повлияят на това къде ще попаднат вашите ремонти в ценовия спектър. Стръмните покриви са по-трудни и следователно по-скъпи за ремонт, докато плоските покриви са по-лесни и по-евтини за ремонт. Това е така, защото на плоските покриви липсват сложните гребени, долини и ръбове на конвенционалните покриви. Обратно, покрив с много нива и функции – особено такъв, който е на няколко етажа над земята – ще бъде най-скъпият за ремонт.

Разходни фактори за ремонт на покриви

Вземете предвид следните фактори, когато планирате ремонта на вашия покрив:

 • Времето: Ако живеете в район със силни ветрове или много сняг, покривът ви вероятно ще претърпи повече щети и ще изисква по-скъпи ремонти.
 • Време на годината: Ремонтите струват повече, когато майсторите на покриви са най-натоварени: през зимата в студен климат и дъждовния сезон във влажен климат.
 • Възраст на вашия покрив: По-старите покриви изискват по-мащабни и скъпи ремонти.
 • Местоположение: Градските райони и тези, които изпитват жилищен бум, често имат по-високи разходи за ремонт.
 • Труд: Около 60% от разходите за ремонт на покрива отиват за труд.

Получете оферта за проекта си за покрив днес

Видове покриви

Типът покрив се характеризира с материала, който изгражда повърхността на вашия покрив. Различните покривни материали изискват различни структури, които да ги поддържат и уплътняват.

Асфалтови и композитни шиндли

Най-често срещаният тип покрив в Съединените щати е съставен от асфалтови или композитни (асфалт и фибростъкло) керемиди. Тези покривни керемиди имат различни нива на качество, вариращи от основно до премиум със съответни цени. Покривите от асфалтови керемиди имат най-кратък живот от около 20–25 години за основните керемиди и 7–20 години за първокласните керемиди.

Керемидени покриви

Керемидените покриви могат да бъдат направени от глинени, керамични, теракотени или бетонни керемиди. Тези плочки са много издръжливи, но изискват специална подложка, за да издържат теглото си. Керемидените покриви могат да издържат от 5–30 години в зависимост от качеството на керемидата и монтажа. Тъй като глината е пореста, тези видове покриви не издържат толкова дълго във влажен климат или такива с екстремни температурни промени.

Плоски покриви

Покрив без наклон изисква водоустойчиви материали като битум, катран и чакъл или гумена мембрана, тъй като водата не се плъзга по начина, по който го прави на покрив под ъгъл. Продължителността на живота на плоския покрив варира от 10 до 25 години в зависимост от климата. Този тип покрив често е най-евтиният за инсталиране и ремонт.

Метални покриви

Металните покриви включват разнообразие от материали и стилове, от вълнообразна ламаринена ламарина до алуминиева ламперия до висококачествени цинкови плочки. Металните покриви предлагат издръжливост, енергийна ефективност и устойчивост на атмосферни влияния; плюс, те са по-лесни за почистване. От друга страна, те са по-скъпи за инсталиране и ремонт и не всички собственици харесват как изглеждат. Докато медта и цинкът са най-скъпите метални покривни материали, те могат да издържат от 20 до 40 години, когато са правилно инсталирани.

Покриви от шисти

Шиферът, вид плосък метаморфен камък, е един от най-скъпите налични покривни материали. Това е така, защото покривът от шисти може да издържи до 25–40 години с малко поддръжка. Плочата издържа добре на топлина и студ и издържа на влага и растеж на гъбички. Освен това е отличен изолатор, което го прави идеален за пестене на енергия. Освен че са скъпи обаче, плочките от шисти са тежки и крехки, изискващи внимателен монтаж и подсилена опора.

Дървени шиндли и шейкове

Кедърът е най-разпространеното дърво, използвано за покриви, но тополата и захарният бор също се нарязват на шейкове и керемиди. Шейковете имат по-селски и ръчно изрязан външен вид от керемидите и обикновено са по-скъпи. Дървените шейкове и керемидите издържат около 30 години, но изискват значителна поддръжка, като оцветяване и почистване. Те също са податливи на увреждане от влага с течение на времето.

Видове ремонт на покриви

Не всички повреди на покрива изискват един и същи вид ремонтна дейност. Ето някои от най-често срещаните видове ремонт на покриви:

 • Ремонт на обшиване на комини: Обшивката на покрива е тънък метален лист, обикновено алуминий, който прави фугите, шевовете и ъглите на покрива по-устойчиви на вода. Ако мигането корозира или се разхлаби, вашият покрив може да получи теч. Ремонтът или подмяната на обшивка около комина обикновено струва 400-700 лева .
 • Ремонт на капандура: капандурата е архитектурно допълнение, което стърчи отстрани на скатен покрив и съдържа прозорец. Покрит е със собствен миниатюрен покрив и ремонтът на това покритие може да струва  600-2500 лева в зависимост от степента на проблема.
 • Ремонт на покрива от градушка: Поправката от градушка и други щети от буря може да струва между 1500-8000 лева . Повърхностните повреди може да изискват ремонт само от нисък клас, като нови керемиди, докато структурните повреди обикновено изискват по-големи и по-скъпи ремонти.
 • Ремонт на покрива на билото: Покриването на билото се отнася до триъгълните керемиди, които се намират на върха на покрива, където се срещат двете му страни. Тази област е предразположена към пукнатини и пропуски, които може да изискват уплътняване или изцяло нови плочки и постелки (циментовият разтвор, който държи плочките на място). Ремонтът на повреда, покриваща билото, обикновено струва 700-1600 лева .
 • Ремонт на покривни стрехи: Стрехите са кръстовищата, където стените на дома се срещат с покрива. Тези зони изискват внимателно инженерство, за да поддържат покрива и да направят дома устойчив на атмосферни влияния, така че ремонтите са сравнително скъпи при средна цена от 30004700 лева .
 • Ремонт на покривна облицовка и софити: Хоризонталните дъски, които минават под надвеса на покрива, се наричат ​​обшивка. Фасцията поддържа улуци, така че те трябва да са в добра форма. Близките софити – откритите парчета сайдинг от долната страна на надвеса на покрива – също са важни за вентилацията. Ремонтите на тези функции имат типичен ценови диапазон от 750 до 4200 лева .
 • Дупка на покрива: Закърпването на дупка в покрива може да струва между 250 и 2300 лева в зависимост от размера на дупката и вида на покривния материал.
 • Ремонт на теча на покрива: Размерът на теча и продължителността на времето, през което продължава, ще определят крайната цена на ремонта. Отстраняването на малък теч може да струва само няколко стотин долара, но ако в подложката е попаднало значително количество вода, вашият покрив може да изисква структурни ремонти, струващи 2500 лева или повече.
 • Подмяна на покрив: Най-лошият сценарий е целият ви покрив да се нуждае от подмяна. Подмяната на покрива може да струва от 1700 до 40000 лева , със средна цена от 22000 лева . Крайната цена на нов покрив ще зависи от квадратурата на вашия дом и общите разходи за покривен материал.
 • Ремонт на опашката на гредите: Опашките на гредите се простират покрай стените на дома и поддържат надвеса. Те са неразделна част от конструкцията на покрива, така че ремонтът им обикновено е малко по-скъп от 650 до 2300 лева .
 • Ремонт на покривни ферми: Покривните ферми формират вътрешния дървен „скелет“ на покрива. Външният покривен материал трябва да ги предпазва от влага, но с течение на времето те могат да бъдат повредени от вода, насекоми или гъбички. Само професионален покривен изпълнител трябва да извършва ремонт на ферми, който може да струва между 1100 и 12000 лева в зависимост от тежестта.
 • Ремонт на долината на покрива: Долината на покрива е мястото, където се срещат два низходящи склона. Валежите се събират и текат в тази зона, така че трябва да бъде внимателно хидроизолирана с покривна обшивка. В зависимост от степента на щетите, ремонтът може да струва между 650 и 2250 лева .
 • Ремонт на покривни вентилационни отвори: Вентилационните отвори, които позволяват на газовете или отработените газове от дома да излязат, могат да образуват слаби места, където се срещат с покривния материал. Пукнатини и пролуки в тези зони обикновено могат да бъдат закърпени бързо и лесно с уплътнител, така че ремонтите обикновено са в ниския диапазон от 150-650 лева .
 • Ремонт на ръба на покрива: ръбът на покрива е неговият външен ръб. Тъй като това е по същество необработен ръб на покривен материал, той трябва да бъде внимателно замазан, за да не прониква вода. Това обаче е леснодостъпно място и ремонтите обикновено не изискват разкъсване на съществуващия покрив, така че разходите варират от 355-1700 лева .
 • Провиснал покрив: Ако старият покрив е започнал да провисва, това обикновено е знак за сериозна повреда. Често структурата под провисналата част трябва да бъде изложена и заменена, което прави това една от най-скъпите форми на ремонт на покрива освен подмяната. Бъдете готови да платите 4500 лева или повече .
 • Ремонт на керемиди: Ако повредата на покрива е ограничена до керемидите, разходите за ремонт може да са ниски в зависимост от това колко керемиди са били засегнати. Можете да очаквате да платите от 120 лева за няколко основни херпес зостер до 1900 лева за голяма площ първокласни херпес зостер.
 • Ремонт на капандури: Подобно на комините и вентилационните отвори, капандурите могат да протекат, ако не са правилно запечатани. Ремонтите обикновено са лесни и струват средно 650-1100 лева .

За да разберете различните части на покрива, вижте диаграмата по-долу, както е илюстрирано в нашата статия Научете основите на покривните системи .

Други фактори за цената на нов покрив

Освен труда и материалите, не забравяйте да вземете предвид следното в изчисленията на бюджета си:

 • Разрешителни: Точното необходимо разрешение ще зависи от вида работа, но те струват около 150лв
 • Проверка на покрива: Ако не сте сигурни какъв е проблемът, трябва да накарате професионалист да провери покрива ви за 200-1200 лева .
 • Аварийни услуги: Ако се нуждаете от ремонт на покрива веднага, бъдете готови да добавите няколкостотин долара към общата цена.
 • Улуци: Повредата на покрива също може да причини проблеми с улуците на вашия дом, които може да се наложи да бъдат ремонтирани ( 300-760 лева ) или сменени ( 2200-6500 лева ).

Направи си сам срещу професионални разходи за ремонт на покриви

Може да успеете сами да поправите някои дребни проблеми с покрива, включително липсващи керемиди или малки течове. Можете да закупите основни херпес зостер за около 60 лева на опаковка и стига да разполагате с чук, лост и правилните крепежни елементи, херпес зостерът се заменя сравнително лесно. По същия начин, ако проблемът е теч около комин, вентилационен отвор или покривен прозорец, можете сами да нанесете уплътнител. Винаги вземайте предвид физическите си способности, преди да се опитате да поправите „направи си сам“, и вземете подходящи предпазни мерки, когато работите на покрив, особено ако е многоетажна къща.

За умерени или големи проблеми ще искате да наемете професионална компания за покриви. Има причина изпълнителите на покриви да имат актуален лиценз: основният ремонт на покриви изисква знания, опит и специализирано оборудване. Неправилното монтиране дори на малки участъци от покривен материал може да причини големи проблеми, ако водата попадне в покрива и вътрешната конструкция. Въпреки че разходите за труд могат да бъдат високи, професионалните покриви си заслужават цената, за да предпазят вашия дом.

Признаци за повреда на покрива

Някои признаци на повреда на покрива са очевидни, докато други може да са по-фини. Ето някои индикатори, че вашият покрив може да се нуждае от ремонт:

 • Видимо увреждане на херпес зостер (като дупки, разкъсвания и липсващи гранули)
 • Натрупване на мъх или плесен в долините
 • Течове или петна от вода по тавана или тавана
 • Събиране на вода на покрива
 • Ледени язовири след обилен сняг
 • Видимо увисване
 • Увеличаващи се сметки за енергия, които не са причинени от проблеми с HVAC
 • Улуци, запушени с гранули от керемиди

Как да спестите от разходите за ремонт на покрива

Ако сте обезпокоени от потенциалните разходи за ремонт на покрива, ето някои неща, които можете да направите, за да минимизирате общата цена:

 • Извършвайте визуална проверка на покрива два пъти годишно и след всякакви големи бури за потенциални щети.
 • Накарайте професионалист да извърши проверка на покрива веднъж годишно, за да откриете проблемите навреме.
 • Вижте дали застраховката на собствениците ви ще плати за ремонт след природно бедствие.
 • За дребни и умерени проблеми, които възникват по време на снежния или дъждовния сезон, помислете дали да не извършите временна корекция сами и да наемете професионалисти, след като натовареният сезон отмине.
 • Разберете частите на вашата покривна система и каква цел служат, за да можете да бъдете по-добре информирани за това от какво се нуждае вашият покрив.
 • Потърсете местни, щатски или федерални отстъпки за ремонти, които правят дома ви по-енергийно ефективен.

Как да наемете професионалист

Когато избирате между местни компании за покриви, ето някои стъпки, които трябва да предприемете:

 • Попитайте дали изпълнителите, които ще извършат работата, са лицензирани, обезпечени и застраховани.
 • Ако използвате вашата застраховка или домашна гаранция , уверете се, че изпълнителят е одобрен.
 • Получете оценки на разходите и всякакъв вид гаранция или гаранция в писмен вид.
 • Поискайте референции от предишни клиенти и проверете клиентските отзиви на сайтове като goldstroi.com / silverstroy.com / novpokriv.com
 • Проверете страницата на silverstroy.com ​​на компанията за оценки и оплаквания от клиенти.
 • Попитайте за промоции, отстъпки или отстъпки.

Нашето заключение

Въпреки че ремонтът на покрива може да бъде скъп, важно е да бъде направен правилно. Това обикновено означава наемане на лицензиран покривен изпълнител за извършване на ремонт. Има някои малки ремонти, които можете да направите сами, но ако не сте уверени в способностите си, помислете дали искате да рискувате допълнително да повредите покрива и дома си. Не забравяйте да оставите място в бюджета за поддръжка на дома си за ремонт на покрива, особено ако живеете в район с високи нива на валежи.