Новият ви покрив ще бъде на мястото си дълго време, така че помислете добре при избора си на покривни материали и цветове.

Новият или заместващ покрив е проект с голям бюджет, който оказва голямо влияние върху привлекателността на вашия дом. Вие ще живеете с покрива в продължение на няколко десетилетия (надявам се!), Така че отделете от времето си да прегледате възможностите си за покриви и да координирате цветовете на покрива с цвета на вашия дом. По принцип покривите с тъмни цветове задържат топлината и са подходящи за студените климати; обратното, леките и бели покриви, които отразяват топлината, са добър избор за по-топлите райони. Тъмните цветови покриви се отдалечават, за да се сведе до минимум визуалната маса на дома и да се намалят разликите във височината на покрива и върха; по-леките покриви правят обратното, което прави жилищата по-големи и покривите изглеждат по-високи. Ето още няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на цвят за покрива на дома ви.

Намерете цветната муза

Погледнете към непроменените елементи на дома ви, като комините, каменните фасади и външните тухли, за вдъхновение при избора на цвят за покрива. Изберете керемиди, плочки или шейкове, които смесват, подреждат или допълват цветовете, изложени в тези съществени структури. Наблюдавайте покриви около района на вашия дом. Проверявайте и проверявайте повторно пробите в различните часове на деня, за да видите как повърхностите и цветовете си партнират на слънце и сянка, преди да финализирате селекцията си. Все още не сте сигурни? Направете разходка из града, като отбелязвате покривите на домове, сходни по стил и цвят. Някои надеждни цветови комбинации включват следното: тъмносиви или черни покриви, покриващи бели, сиви, жълти и сини жилища; кафяв, сив или черен покрив, покриващ жълти, зелени и червени домове; и кафеви керемиди или смеси от земни тонове, увенчаващи зелени, кафяви и кремави къщи.

Допълване, контраст или съвпадение

Цветът на покрива оказва влияние върху начина, по който вашият дом изглежда пред минувачите. Съчетаването на цвета на покрива с външния цвят на дома създава жилище, което стъпва на тихо място. Изберете цвят на покрива, който предлага висок контраст с цвета на боята на дома, за да направите завладяващ жилищен силует. Изберете допълнителни партньори, като например кафяв покрив на зелен градински чаршаф, и ще изработите изтънчена фасада, която е удивително приятна за окото. Ако екстериорът на вашия дом е изключително детайлен, с декоративни фабрики или каменни фасади, изберете покрив с нисък контраст, който да предпази дома ви да изглежда твърде зает. Използвайте ярко оцветени покриви, за да заредите бездушни домове, но изберете неутрални керемиди, ако се приготвяте да продадете дома си – точно както и вътре, неутралните цветове привличат най-широкия кръг от купувачи.

Боядисайте нетрадиционно

Погледнете отвъд асфалтовите и архитектурните керемиди и обмислете алтернативни материали при избора на покривни материали. Кедър, дървесина, керемиди и шейкове придават естествени дървени тонове и текстури, които работят добре със съвременни жилища. Глината, бетонът и плочите от шисти предлагат широк спектър от цветове, цветови комбинации и форми, които създават покриви, които допълват домовете в Колониален, Средиземноморски, Европейски и Мисионен стил. Алуминиеви и стоманени покриви, налични в панели с шевове, гофрирани листа и шаблони, се предлагат в различни нюанси и работят особено добре в съвременни къщи и стилни домове (мислете за горски зелени метални покривни облицовки или дърворезба селска къща). Медните покриви носят отличителни хроми и патини от стария свят, които хармонизират с историческите и европейски вдъхновени жилища. Тези алтернативни материали могат да бъдат използвани и за подчертаване на отличителната архитектурна особеност на вашия дом; използвайте ги за покриви, които излизат от портика, верандите, прозорците на залива или аватарите и капандурите. Докато цветът и стилът могат да повишат привлекателността ви, не забравяйте да изберете покривен материал, който най-добре издържа на елементите, пред които е изправен регионът ви.