Хидроизолация

хидро

Полагане на хидроизолация

Качествената хидроизолация, която можем да Ви предложим, дълго ще предпазва жилището Ви от така неприятните влага, мухъл и плесен.

Полагането на качествена хидроизолация Ви гарантира, че ще избегнете неприятности като появяване на петна по тавана, разрушаване на мазилката, както и предпазва от течове, които могат да предизвикат разрушаването на къщата. Влагата може да нанесе щети и като намали изолираността на жилището Ви от външните климатични особености. През зимния сезон, влагата замръзва и съсипва повърхността, на която се е появила. Това е един от основните фактори за поевтиняване на жилището Ви.

Екипът ни от професионалисти ще се заеме с тази тежка работа, а Вие разгледайте цените, които предлагаме и се свържете с нас!

Покривна Хидроизолация

Покривите са най-големите части на сградите, които са изложени на дъжд и сняг. Покривната хидроизолация на сградите действа като бариера, предпазваща сградата от дъжд. Следователно покривната хидроизолация, направена с правилните покривни изолационни материали, ще предпази сградата от дъжд и сняг, като запази живота и ефективността на сградата.
Покривната хидроизолация е защитен процес, който е предназначен да се прилага върху покривите на сгради, като се използват водоустойчиви материали. Покривните хидроизолационни материали предотвратяват евентуални течове, действайки като преграда между сградата, дъжда и снега. По този начин сградата е защитена от система, която е издръжлива, не тече и не причинява образуване на мухъл и гъбички и не губи експлоатационни качества.

Като Бауверк, специалист по строителна химия, в тази статия, която подготвихме, ще ви кажем какво представляват покривните хидроизолационни мембрани и ще изброим най-добрите покривни хидроизолационни материали за вас.

Можете също така да прочетете нашата статия, озаглавена  Знаете ли точно всичко за хидроизолацията на згради? за да научите повече за хидроизолацията и как работи.

Как се извършва хидроизолацията на покрива?

Много е възможен сценарий сграда, на която покривната хидроизолация не е добре направена, да пропуска вода при дъжд и сняг. Водата прониква в сградата през дупки и вдлъбнатини на покрива и уврежда сградата.

Изолацията на покрива трябва да се извършва от експерти с помощта на подходящите материали. Бетонът трябва да бъде направен водоустойчив с покривни хидроизолационни продукти , покритието трябва да се нанесе, ръбовете на покритието трябва да бъдат скосени, да се монтират дренажни системи, за да се предотврати образуването на водни локви, и процесът трябва да бъде завършен с подходяща боя или покритие материал като горен слой.

Какви материали се използват за хидроизолация на покрива?

Покривите, които намаляват живота на сградите и причиняват дискомфорт на живеещите в тях, когато не са добре защитени, трябва да бъдат покрити с най-добрите хидроизолационни материали. Важно е да използвате правилните изолационни материали за защита на покривите от дъжд и сняг. Що се отнася до покривната изолация, въпросът кои хидроизолационни мембрани трябва да използвате за покрива е друг важен въпрос, зададен, за да намерите правилния отговор.

Когато се споменават покривни хидроизолационни материали, на ум идват течни материали на основата на асфалт и битум, които се използват за хидроизолация, мембрани, бои и допълнителни материали като ленти за фаска, уплътнители за фуги и мастики . Отделно от това, материали като битумни керемиди също се използват като покривни хидроизолационни материали.

Преди да решите кой покривен хидроизолационен материал да изберете за изолация, е необходимо да вземете предвид количеството на валежите и климатичните условия на района, където се намира сградата.

Хидроизолационните мембрани са сред най-предпочитаните покривни хидроизолационни покривни материали за покривна изолация. Хидроизолационните мембрани се появяват също като хидроизолационни покрития и течни мембрани на битумна основа.

Хидроизолационни материали на битумна основа

Хидроизолационните материали на основата на битум като Прима, Нова Глас, Генерали или  Bituminous Hydroizolation Membrane в продуктовия каталог на Baumerk, са сред най-предпочитаните и широко използвани хидроизолационни материали в строителната индустрия. Тези материали са много предпочитани за изолация на покриви с лесната си употреба и предимството цена/производителност.

Хидроизолационните мембрани на битумна основа, сред най-известните покривни хидроизолационни материали, могат да бъдат произведени в течна и ролкова форма. Хидроизолационните мембрани на битумна основа са материали, които се използват на рула, нанасят се със заваръчна горелка, прилепват много добре към повърхността и предпазват сградата от вода. Може да се произвежда в различни дебелини и модели според областта на приложение. Горните повърхности могат да бъдат направени с минерални камъни за създаване на естетичен вид.

Течни хидроизолационни материали на битумна основа

Хидроизолационните мембрани на основата на течен битум са материали, които обикновено се прилагат като грунд и също така осигуряват хидроизолация на нанесената повърхност.

Битумът е добър хидроизолационен материал поради своето естество. Нанася се лесно и е икономичен. Течната мембрана на базата на битум и рулонните мембрани на базата на битум са най-известните, икономични и високоефективни материали, използвани за покривна изолация.

За да се изпълни идеално хидроизолацията на покрива е необходимо да се използват хидроизолационни мембрани на битумна основа, както и ленти за фаски за течове от ъгли, дренажни системи за предотвратяване на натрупване на вода, облицовъчни материали за защита на горния слой и различни циментови покрития. хидроизолационни материали на основата, за да направят бетона водоустойчив.

В тази статия обяснихме какво е покривна хидроизолация и изброихме най-добрите покривни хидроизолационни материали, които можете да изберете за вашите строителни проекти. След статията, която написахме като Баумерк, специалист по строителна химия, вече знаете какво означава покривна хидроизолация и кои материали трябва да изберете.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

Нашият екип от професионалисти ще Ви предложи най-доброто и изгодно решение за ремонт на Вашия покрив.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС