remont na pokriv tryavna 6Това не означава, че пластмасата е най-надеждната сред материалите, но издържа на ефектите на всякакви химични съединения по-добре от други. При липса на защитни покрития, материалът не е изложен на корозия. Поради това качество, този материал може да се използва в продължение на много години.

Цветната обработка на материала се извършва равномерно на дълбочина 3-5 мм, което помага да се избегне изгаряне и заличаване на боята. Ако купувате пластмасов дренаж, можете да забравите за процедури като частично оцветяване или шпакловане на отделни секции.

Как да направите дренаж: независимо изчисляване на необходимия брой елементи

Каквато и да е формата на покрива, инсталацията на дренажната система трябва да бъде направена във всеки случай. И тъй като е необходимо да се закупят всички съставни части поотделно, първо е необходимо да се направят измервания и изчисления, които ще помогнат за придобиването на нужното количество материали и да се избегнат неоправдани разходи.

На първо място ще бъдат необходими измервания на ширината и дължината на склоновете, както и височината на къщата, като се вземе предвид размерът на перваза. Използвайки първите два показателя, можете да изчислите площта на къщата. Разбира се, много зависи от архитектурните особености на покрива и сложността на неговия дизайн. В някои случаи е необходимо да се направят допълнителни измервания на отделни части на покрива.

В процеса на изчисление е необходим броят на съставните части, следва да се вземат предвид следните препоръки:

Разстоянието между държачите на улуците трябва да бъде 50-70 см. Например, ако дължината на корниза е 10 м, тогава държачите трябва да са 20 парчета. За големи улуци е за предпочитане да се спазва минимална стъпка, а 70 см е допустимо изключително на малка площ;

Стандартната дължина на един улук е 3 м. След като определите общата дължина на цялата къща, трябва да закупите елементите в нужното количество.

За обикновен двускатен покрив са достатъчни 4 броя, докато по-сложните и многостранни конструкции изискват индивидуални изчисления;

Също толкова важно е да се изчисли необходимия брой дренажни фунии. В този случай изчислението се извършва от индикатора 1 бр. с 10 м. Но това е уместно само ако общата площ на наклона не надвишава 50 м²;

За да изчислите необходимата дължина на тръбите, които са разположени вертикално по стените на къщата, трябва да знаете височината на сградата. Тръбите, използвани за тази цел, са с дължина 1, 2 или 3 м. Освен това ще трябва да измерите и надвисването на стрехите.

Последният етап на изчисленията е крепежни елементи. Тук схемата е възможно най-проста – 1 скоба на 1 м. Броят на завоите за източване също е много лесен за определяне: ще има толкова, колкото има фунии.

Полезни съвети! Ако планирате да събирате дъждовна вода в резервоар, тогава няма нужда да монтирате изпускателна тръба. Достатъчно е да оставите тръбата на необходимото ниво и да замените съществуващия резервоар.