remont-na-pokriv-gorna-banya-2Постоянните промени в температурата извън къщата, дъждът и топенето на снега водят до образуването на кондензат, който има разрушителен ефект върху системата на гредата на покрива. Влагата се абсорбира с изолация и с течение на времето престава да изпълнява функцията си. Вентилираният дизайн на покрива е единственият ефективен начин за предотвратяване на натрупване на влага в пространството за проследяване под и предотвратяване на деформацията на поддържащите елементи.

Устройството на вентилирания покрив

Вентилираният покрив включва устройството на покрива – многослойна конструкция, която предотвратява топлинните загуби на къщата през зимата, а през лятото предотвратява отоплението на стаята от горещия покрив. В допълнение, той защитава изолацията от изпаренията от вътрешната страна и ги премахва в случай на проникване. Също предпазва вътрешната повърхност на покривния материал от разрушителните ефекти от изпаренията. Всички слоеве са свързани помежду си и липсата на всякакви намалява ефективността на цялата структура като цяло.

Предимства на вентилирания покрив

Източникът на кондензация може да бъде не само от външни фактори, но и вътрешно изпаряване в резултат на човешката дейност. Вентилираните конструкции в строителството се използват отдавна и ефективността на технологиите е тествана от много години практика:

Когато изграждате вентилиран покрив на бивша сграда, няма нужда да се демонтира стария покрив, в резултат на което цената на работата и условията за тяхното поведение са значително намалени.

Технологията ви позволява да извършвате работа при температура до -20 ° C Единственото противопоказание е наличието на валежи по време на монтажа.

Безплатната циркулация на въздуха в пространството осигурява сушене на всички елементи на приповдигане и предотвратява образуването на гъбичките и разпадането на суровото дърво.

Правилно изпълнените вентилирани покриви са устойчиви на механични натоварвания, студове, температурни колебания и ултравиолетово излъчване.

При издигане на вентилиран покрив отгоре на старото покритие, поради пълно изсушаване на всички елементи, неговата функционалност се възстановява. В резултат на това дизайнът е двоен, което увеличава характеристиките на топлинната изолация на сградата.

Изграждане на вентилиран покрив

На първо място е необходимо да се вземе решение за вида на покрива –  видът на хидроизолационния филм, броят на повредите, както и дизайнът на щайгата. В зависимост от избраното покритие и климатичните условия на региона се изчислява напречното сечение на краката на гребена и тяхната стъпка. Това е отговорен етап, който изисква висока точност, тъй като ако натоварването е неправилно изчислено, структурата след известно време може да бъде деформирана или да се срине.

След изграждането на рафтова система е необходимо да се избере типа на хидроизолационния филм, който също зависи от покривния материал.