Случвало ли ви се е да ходите навън в студена сутрин и да сте забелязали скрежта, която покрива земята? Може да се наложи да изстържете колата си, преди да можете да шофирате, а тревата ви може да изглежда като блестяща страна на чудесата. Насочете погледа си нагоре, за да погледнете покрива. Има ли измръзване по него? Знаете ли дали замръзването е добро или лошо за вашия жилищен покрив? Как да разберете кога трябва да се притеснявате?

Добра или лоша е скрежта?

Самата скреж, която се събира на покрива ви, не е непременно добра или лоша. Покривните материали са направени така, че да издържат на времето. Докато покривът ви е в добро състояние, не трябва да се притеснявате за щети от вода.

Фактът, че на жилищния ви покрив има слана, всъщност може да е нещо добро. Ако се огледате и забележите, че всичките ви съседни къщи имат скреж, но вашата не, това може да е индикация, че изолацията на тавана ви не е съвсем на ниво. Скрежта може да е петниста, което също означава, че изолацията не е правилно поставена. Без подходяща изолация топлината, която трябва да затопли дома ви, изтича през тавана и покрива, който топи скрежта.

Трябва ли да се притеснявам при липсата на замръзване?

Ако на покрива ви липсва замръзване, може да има причина за аларма. Трябва да се притеснявате само ако съседните ви къщи имат същото количество излагане на слънце като вашето. Например къщата на вашия съсед може да бъде блокирана от слънцето от високи дървета или по-висока сграда, докато домът ви е под пряка слънчева светлина. Веднага щом слънцето удари, скрежта ви може да се стопи, но ще остане на съседите ви поради сянката. Ако случаят е такъв, не е нужно да се притеснявате.

Свързване с професионален изпълнител

Ако къщата ви не е под пряка слънчева светлина и всички останали имат скреж, трябва да се свържете с професионален изпълнител, за да проверите дали има проблем с покрива и изолацията ви. Свържете се с нас Goldstroi за професионална консултация.