Какво е необходимо за да е топлинноустойчив покрива?

Топлинната изолация на покрива помага в горещия сезон да запази къщата хладна, а в студа – да я държи топло. В допълнение, изолиран покрив има високи нива на шумоизолация, което е особено важно за жилища с таван.

Всички тези функции на покрива ще могат да се изпълняват дълго време тогава (независимо дали е наклонен покрив или плосък), когато процесът на затопляне се извършва по правилата и отговорно.

За изолация на покрива използвайте изолация, пароизолация и влагоизолираща мембрана. Пароизолационната мембрана предпазва изолиращия материал от влага, издигаща се от вътрешността. Влагоустойчивата мембрана не позволява на влагата да стигне до изолацията през покрива. Изолационният филм трябва да има такива свойства, които ще позволят на двойките, които случайно попаднат в изолацията, да го оставят безпрепятствено

Покривна изолация: Често срещани грешки

Въпреки, че днес можем да намерим много информация за изолацията на покрива, включително и за правилното й подреждане, все още се правят много грешки при монтажа на покривната изолация.

Най-често срещаните грешки при изолацията на покрива са:

  • Дупки, оформени при изолационните слоеве;
  • Неправилно валцуване на ролки от мембрани от влага и пароизолация.
  • Вида от топлоизолационният материал.

Всички тези грешки могат да доведат до факта, че цялата изолация на покрива няма да изпълнява своите задачи. Това ще бъде възможно да се наблюдава дали пропуска вода от тавана, в резултат на това топлоизолацията ще се намокри и ще спре да изпълнява функциите си. За да се избегнат тези и други грешки, всички работи по изолацията на покрива трябва да се извършват от екипа и по специфичен алгоритъм. Никога не подценявайте Вашият покрив! Сухи стени, топлина и комфорт, всичко зависи от здравината на покрива. За жалост няма нищо вечно, затова когато имате нужда от ремонт на покрива или цялостно изграждане на нов покрив, ние от Силвър Строй сме на разположение.

Описание на процеса

За правилната изолация на покрива, първо трябва условно да се раздели покрива на няколко секции. След това отвътре, с помощта на телбод, е необходимо да се фиксира филтърът за пароизолация върху летвата.

Филмовите лопатки се монтират от билото до надвеса с припокриване най-малко 150 мм. Особено внимание трябва да се обърне на разположението на пароизолацията към дървените стени. Тези места са залепени със специална лента. Друга пароизолация трябва да бъде прикрепена към гредите с ленти с напречно сечение 50 × 20 мм, с помощта на поцинковани пирони.

Топлоизолация на покрив със стъклена вата

По-нататък между гредите е необходимо да се поставят плочите от минерална изолация (минерална вата или пяна). Ако размерът им трябва да бъде намален, тогава е по-добре да ги отрежете с ножовка.

Защитното фолио, което се противопоставя на проникването на влага през изолацията от страна на покрива, трябва да бъде правилно монтирано върху летвата, успоредно на наклона на покрива с помощта на телбод. Прикрепя се към гредите с решетки на контрарешетката.

По този начин всички секции на покрива ще бъдат изолирани. Също така, за да предпазите покрива от вода, трябва да се монтира висококачествена дренажна система.