Ако покривът ви не е добре поддържан, има цял списък от проблеми, които могат да възникнат, включително структурни повреди и нездравословен растеж на плесени. Ако сте забелязали водни петна или действителна вода, идваща от тавана, може да имате теч. Незабавното отстраняване на течове е от съществено значение, за да поддържате покрива си в най-добро състояние, но откъде да разберете откъде идва течът? По-долу са дадени някои често срещани проблемни области, които можете да проверите, за да откриете изтичането на вашия жилищен покрив.

remont-na-pokriv-sofia-pancharevo-3

Херпес зостер и други материали

Действителните херпес зостер или други покривни материали на вашия покрив могат да имат повреди, които позволяват влагата да влезе в дома ви. Повредените херпес зостер ще бъдат изкривени, корозирали, напукани или липсват всички заедно. Можете също така да потърсите гранули на земята около дома ви или болтове, които липсват или отстъпват. Ако имате дървета, които висят над покрива, не забравяйте да проверите тези зони, тъй като люлеещият се клон може лесно да износи вашите покриви.

Мигане

Смисълът на мигането е да насочва водата в друга посока, когато тя иска да проникне надолу в шев на покрива. Мигането е разположено около комини, отвори и други области, където има пресечна точка или ъгъл в покрива. Когато мигането не е правилно инсталирано или запечатано, водата ще започне да тече отдолу и ще повреди дома ви. Потърсете хлабави мигащи, скъсани парчета или липсващи области.

Капандури и комини

Колкото повече допълнителни функции имате на покрива си, толкова повече шансове има водата да влезе. Капандурите и комините могат да бъдат както функционални, така и естетически привлекателни, но без правилна инсталация е лесно водата да проникне в покривните материали, които ги заобикалят. Трябва да погледнете професионално шевовете и инсталацията, за да се уверите, че всичко е запечатано правилно.

Наемане на професионалисти

Ако се притеснявате за течащ жилищен покрив, важно е да се свържете с професионалистите за проверка. Свържете се с Goldstoi днес, като се обадите на  089 613 3307 или ни изпратите имейл, за да научите повече.