izgrajdane-na-nov-pokriv-s-bramak-7Мек и мембранен покрив

Работа по премахване на площта, където са се появили мехурчета, отлепване на хидроизолационнния материал от мястото на повредата, пробив на хидроизолационния материал на места на водосточните тръби, включително локална заваряване на деформирани слоеве от мембранно полимерно покритие.

Твърд и скатен покрив

Ремонт или подмяна на метални елементи покрития, уплътнения, включително допълнителна инсталация на покривна вентилационна система.

Плосък експлоатиран покрив

Работа по локално отстраняване на горния задействащ защитен горен слой на системата на местата на образуване застоя на вода и ремонт на отделни повредени участъци от горното защитно хидроизолационно покритие.

Текущ ремонт на меки покриви – работа  по поддръжката

Постоянен теч в прилежащата зона – той  води до деформация на покрива. Този проблем се появява най-често когато се работи по покрива и се прави монтаж  на светлини, както и на местата където се  монтират на покривите антени, климатици и др.

Настоящият ремонт на меки покриви е насочен именно към премахване на подобни проблеми, включително отстраняване на подкожушените места , чрез пукнатини, вдлъбнатини и корекция или демонтаж на горните хидроизолационни слоеве и уплътняване на металните защитни елементи.

Какво може да се направи при образуването на въздушни мехурчета?

Елиминиране на въздушните мехурчета

За да се отървете от подкожушените места и въздушни мехурчета върху мекия битумен покрив, е необходимо да разрежете проблемната зона на покритието на 4 части под формата на „плик“. След това старателно да изсушите откритите места, намажете с грунд и ги залепете всичките обратно.

  • Използвайте покривния материал, за предпочитане от същия покривен материал, с който този покрив  е бил покрит.
  • Покривният материал трябва да припокрива разрязаната част на покрива с поне 100-120 мм.
  • Ако старият материал е люспест  и няма горно защитно покритие от шисти,  трябва да бъде заменен с допълнителен  слой от нов защитен хидроизолационен материал.
  • Повредена покривна площ е по-малко от 40% от цялата площ, след това се извършва само частичен ремонт на покрива, на местата с теч и подкожушване.
  • Ако повредената зона на покрива е повече от 40% започва работа по подмяна на всички външни и вътрешни слоеве на покрива, включително изолация, пароизолация и замазка.
  • Извършване на ремонт веднъж на няколко години
  • Ремонтирайте веднъж на няколко години
  • Планиран ремонт на покривите на къщи, офиси, промишлени,  търговски сгради и помещения, извършвани веднъж на няколко години.
  • Желан, полезен срок  за текущ ремонт на покрива, е от 5 до 7 години.
  • Доверете се на тази работа на най-добрите професионалисти.

Специалистите от фирма Голд строй ще извършат цялостна подмяна на повредения покрив, ще отстранят всички недостатъци, които са възникнали по време на ежедневната експлоатация на покрива и от влиянието на отрицателните метеорологични условия  и те правилно ще положат и поправят мекия покрив.

Ремонтни дейности на покрива

Естеството на такава работа зависи от вида на покрива и степента на износване. По време на ремонта се извършва частична подмяна на валцувания хидроизолационен материал на онези места, където е повреден и износен.