За разлика от други фирми , занимаващи се с ремонт на покриви, ние се фокусираме върху ремонти, сертификати и удължаване на живота на покривите. Други фирми обикновено се опитват да продадат нов покрив, независимо дали е необходимо или не, защото това е мястото, където се правят парите . Майсторите ни на покриви обикновено разглежда 15-20 покриви на месец. Тъй като разглеждаме толкова много на месец, ние сме в състояние да направим огледите безплатно. Повечето компании ще изискат такса за оглед на покрива .

Откакто започнахме да правим ремонти на покриви, имаме реализирани повече от 400 проекта. Нашите майстори виждат повече покриви и проблеми с течове за 1 година, отколкото повечето майстори на покриви ще видят за 10! Това прави нашите майстори по покривите по-квалифицирани и опитни от всеки друг. Друго нещо, което ни отличава, е, че всички наши ремонти са с лицензирани изпълнители. Това означава, че не изпращаме неквалифициран работник, който да извършва ремонтните работи . Ремонтираме повечето видове жилищни покриви, включително композиция, бетонни плочки, глинени плочки, дървени шейкове и стомана.

Какво е едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени собствениците на жилища, когато става въпрос за покривите им?

Първото предизвикателство е, че повечето хора не обръщат внимание на покрива си, освен ако няма проблем. Когато хората търсят закупуване на нов дом, много от тях нямат покривна инспекция, завършена от лицензиран майстор. Купувачите обикновено разчитат само на доклада за проверка на дома. Повечето домашни инспектори не се катерят на покрива и следователно не дават пълен отчет за неговото състояние. Тези домашни инспектори, които се катерят по покривите, основават своите доклади на знанията, които са научили от книгите. Въпреки че това познание е добро и инспекторите на дома са изключително внимателни и усърдни, те нямат опита, който се придобива чрез действително инспектиране и диагностициране на течове. Това знание може да се научи само от опитен инспектор на покрива, който е бил на полето.

Другото голямо предизвикателство, което собствениците имат, е, че малко хора ги информират за продължаващата поддръжка, необходима за поддържане против протичане на покрива. Терминът “покрив за цял живот” е подвеждащ и дава на собствениците си фалшиво чувство за сигурност. Реалността е, че е необходима непрекъсната поддръжка, за да се поддържа водонепропускливостта на покрива. Керемидените покриви са чудесен пример за това.

Реалността е, че керемидите се разпадат и се изместват от мястото си с течение на времето. Вибрациите от ремонт на къщи, автомобили и хора, които ходят в къщи, могат да причинят такива неща. Още по-важно е керемидите да се поддържат чисти. Листата и останките се разпадат с течение на времето и се превръщат в кал / мулч в облицовките, които попадат под плочките и предизвикват застой на водата. Това води до събиране на излишната вода, вместо да се стича по каналите и тръбите. Водата в крайна сметка ще изтече през подложката и дървената обвивка в дома ви. Това блокиране не може да се види, без да се повдигат плочките и да се проверят прорезите отдолу. Керемидите трябва да се почистват приблизително на всеки 10-15 години, за да се предотврати това.

Купувачите трябва да получат покривна инспекция, преди да закупят дом и да вземат сериозно препоръките за ремонт. След като покривът протече, цената на ремонта е много повече от ремонта на покрива. Изтичането може да причини структурни и дървени щети в рамката, повреда на гипсокартон, разходи за боядисване и понякога ремонт на подови настилки и лични повреди. Собствениците на жилища трябва да имат покрив, проверяван на всеки 5 години, за да се справят с всички въпроси, свързани с поддръжката.