Стръмен наклон

Покривните покриви обикновено се отнасят до покривни материали, подходящи за покриви, които имат склонове от 3:12 или по-големи. Те включват покривни асфалтови валове, както и асфалтови керемиди, бетонни и глинени плочки, дървени шейкове, шисти и метални покриви. Освен това някои от модифицираните битумни покриви, както и някои прилепнали еднослойни мембрани и SPF пяна също могат да се използват при някои приложения с наклон на стръмни покриви.

Най-често срещаните видове стръмни покриви са асфалтови керемиди, бетонни и глинени плочки и дървени шейкове и най-често се свързват с жилищно строителство, но могат да се използват и за стръмни наклонени търговски покриви. Металните покриви се използват както при приложения с наклон, така и при покриви с нисък наклон.

Асфалтовите плочки представляват най-големият сегмент от стръмен наклон на покрива. Те са съставени от влакнести стъклени рогозки, импрегнирани с асфалт. Тъй като асфалтът лесно се разгражда от UV излагане, повърхността на различни цветни минерални гранули е вложена в откритата страна на асфалтовия плот, който също дава своя завършен цвят. Те се припокриват и се закрепват чрез закопчаване на покрива върху покрива от дъното на наклона на покрива до високата точка на покрива, наречена хребет. Специални вентилационни отвори обикновено са инсталирани, за да осигурят вентилация от таванското пространство.

В някои части на страната бетонни или глинени плочки се монтират на стръмни наклони. Тези плочки обикновено се инсталират в комбинация с циментов разтвор.

Дървените шейкове също са популярни в много части на страната и са приковани над покривен филц и обикновено в дървена палуба. Недостатъкът на използването на дървени шейкове е тяхната липса на значителна пожароустойчивост и тяхната склонност към плесени и мъх растеж в мокър, влажен климат.

Нарастващ сегмент от покривната промишленост е металният покрив. Различните видове метални покриви включват метални керемиди, както и дълги разстояния от метални панели. Металните панели се монтират лесно на стръмни покриви и стават все по-популярни заради естетиката и присъщата им огнеустойчивост и са общи в жилищното и търговското строителство.

Изградени покриви с модифициран битум

Съставени от асфалт и подсилени с полиестер или фибростъкло, модифицираните битумни покриви са съчетание от традиционни и модерни покривни технологии. Две различни полимери се използват за модифициране на мембраната и придават по-голяма гъвкавост на еластичност и температура. Тъй като полиестерните фибростъкло укрепват покривната система, тя проявява по-голяма якост и устойчивост на пробивките и обикновено се инсталира на различни слоеве, за да осигури многостепенна система за защита от вода, високи температури и вятър.

Модифицираните системи за покривни битуми се различават по начина, по който са монтирани на покрива въз основа на избрания полимер. Екип от професионалисти предлагат висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции и ще Ви предложат най-добрия подход за приложение за Вашия обект.

Вграден покрив

Построените покривни системи се състоят от множество слоеве от филцове, тъкани или рогозки, наситени с битум, асфалт или смола от каменовъглен катран. Повърхността на покрива може да има нанасяне на чакъл, минерален покривен лист или покритие, устойчиво на атмосферни влияния, което да предпазва битума и филцовете от преждевременно оросяване.

Вграденият покрив е един от най-старите системи за покрив с нисък наклон, които все още се прилагат за търговски покриви днес. Ненадминат в покривната промишленост и продължава да предлага надеждни услуги на собствениците на сгради.