Бурята може да бъде непредсказуема и така да причини повреда на вашия покрив. Като собственик на жилище е трудно сами да определите какъв вид щети може да имате върху главата си след тежка буря. Няма значение типа буря – буря, градушка, електрически бури, вихрови бури и зимни бури, които могат да доведат до злополучни повреди на покрива.

Най-доброто, което можете да направите, е да разберете правилните стъпки, които да предприемете след буря, за да ускорите застрахователните искове и ремонтите. Вземането на правилните стъпки в точното време може да означава да върнете къщата си в безопасно и сигурно състояние възможно най-бързо.

Запомнете стъпки A-B-C, когато става дума за щети на вашия покрив

А. Оценявайте повредите на покрива – но само когато бреговете са чисти.

Подтискайте желанието да погледнете  покрива си, докато бурята напълно не е  отминала и небето не стане ясно. Имайте предвид, че мокрите или заледени керемиди или части на покрива може да ви накарат да загубите равновесие, да се подхлъзнете и да паднете. Разбира се, още по-опасни въпроси, като спуснати електропроводи и нестабилни покривни повърхности, са важни за разглеждане, преди да се изкачите на покрива Ви .

След като сте сигурни, че районът е безопасен, продължете напред и оценявайте щетите на бурята на вашия покрив, колкото е възможно по-добре. Това ще ви помогне да съобщите вашите нужди с вашата фирма за покриви и застрахователен агент веднага. Разбира се, изчакайте до наличие на дневна светлина, защото е невъзможно наистина да прецените какво се случва без подходящо осветление. Тогава:

  • Използвайте бинокъл, за да погледнете по-отблизо, без да се налага да се изкачвате по целия покрив.
  • Оценете размера на повредения район и съберете конкретни подробности за щетите, които можете да споделите със застрахователните и компаниите за ремонт на покриви.
  • Отбележете всички открити участъци от покрива, специално оглеждайки се за шперплат, краища на липсващи керемиди или хартия.
  • Определете всякакви липсващи керемиди и тежестта на увредените райони, за да можете да доставите ясна представа за това, което вероятно майсторите ще открият по време на професионалните си оценки.

Б. Започнете временни поправки, за да минимизирате щетите, нанесени на Вашия имот.

Ако по време на оценката ви откриете, че покривът е претърпял големи щети непосредствено над жилищното пространство, ще трябва да предприемете незабавни мерки за предотвратяване на щетите на имуществото от изтичане на вода и / или падащи отломки:

  • Поставете кофи или контейнери за боклук под течовете.
  • Отстранете всякакви ценни предмети или ценности далеч от течовете.
  • Поставете пластмасови торбички или найлони върху мебели, килими и други предмети, които може да навлизат в обсега на теча.

В. Свържете се с вашата застрахователна компания и / или компания за ремонт на покриви.

Може да сте в състояние да определите сами дали повредата на вашия покрив е достатъчно тежка, за да се наложи да се обадите на вашата застрахователна компания или дали е по-разумно просто да се свържете директно с фирма за ремонт на покриви. Ако повредата причинена от бурята е широко разпространена във вашия район, добре е да се свържете най-напред с вашия застрахователен агент, защото може да откриете, че професионалистите по покрива са вече заети поради многобройните щети нанесени от бурята и няма да могат да реагират моментно.

Въпреки това, ако се обърнете към компания за ремонт покриви, имайте предвид, че може да има пътуващи екипи за покриви, които идват около зоните, засегнати от бури, за да привличат клиенти. Проблемът е, че в една отчаяна ситуация те могат да се възползват от панираните собственици, които се нуждаят от помощ веднага.

По-добър план е да изберете местен, сертифициран майстор за ремонт на покриви или фирма за ремонт на покриви, които имат доказан опит в ремонта на покриви във вашия район. Докато те могат да бъдат затрупани с ремонти предивзикани от широко разпространените бури, реномирана фирма за покриви ще се свърже с вас възможно най-скоро, за да ви уведоми какво могат да направят, за да ви помогнат, или най-малкото ще ви отнесът към друга надеждна компания .

Pro Съвет: Никога не се пренебрегвайте или не оставяйте настрани повреден покрив

Дори ако откриете, че сте в състояние да се справите сами с щетите нанесени от бурята на вашия покрив и да намерите временно решение, е важно да продължите напред и да получите професионална оценка на покрива Ви и ако е нужно ремонт възможно най-скоро. Докато сте в състояние да спрете видимо изтичане, няма как да кажете какъв вид щети могат да се случат зад кулисите. Последното нещо, което искате, е скрит теч, който може да причини проблеми като структурно увреждане или плесен в дома ви. Това се случва постоянно след повреда на покрива от буря, който не получава подходящ професионален ремонт.

Уверете се, че покривът и жилището са възможно най-безопасни и сигурни, като следвате професионалните инспекции на покрива от майстори на покрива, на който можете да се доверите. В https://goldstroi.com/  Можете да разчитате на нас за най-висококачествена изработка и ангажимент към удовлетворението Ви от всеки ремонт на покриви.

Обадете ни се на 089 61 333 07, за да получите помощ, след като буря повреди покрива Ви.