Ето че дойде този момент. Време е за смяна на покрива. Вече вероятно сте прочели десетки статии за подмяна на покрива, предимствата и недостатъците и стотици съвети и трикове. И определено сте виждали, че средните цени на подмяна на покрива ви ужасяват. Реалността е, че подмяната на покрива е скъпа, но има причина за това. Смяната на покрива изисква много работа плюс необходими материали и условията на работа добавят към цената. И така, естествено започвате да се чудите дали можете да направите замяната сами.

В тази статия ще обсъдим подробностите за професионални и самостоятелни подмяна на покриви. И накрая, надяваме се, ще можете да решите кой вариант работи най-добре за вас.

Кога можете да направите (направи си сам) смяна на покрива?

Направи си сам замени покрива е чудесна възможност, ако се опитвате да спестите пари, време и енергия. Самоделните заместители обаче имат ограничения. Не можете и не трябва да подменяте целия покрив сами (освен ако не сте изпълнител на покриви). Първо, не е безопасно за вас, защото изисква много време и много движения на покрива. Второ, нямате необходимите инструменти и умения за цялостна подмяна на покрива.

Можете обаче да направите малки заместители. Когато покривът ви се нуждае от частична подмяна и знаете точно какво трябва да се направи, това е нещо, което можете да направите сами. Например можете да замените старите херпес зостер с нови, като имате всички мерки за безопасност при работа на покрива.

Можете също така да идентифицирате петна, които пропускат вода и водят до течове. Това също е нещо, което можете да поправите сами. Направете предварително проучване, за да сте сигурни, че не го влошавате.

Кога трябва да наемете професионален изпълнител?

Определено трябва да наемете професионален изпълнител на покриви, ако трябва да смените целия си покрив. Включени са много технически неща, с които не можете да се справите сами. Заложено е твърде много, за да опитате сами да го замените.

Освен цялостната обработка на покрива, има и други случаи, когато трябва да се обърнете за помощ към специалист:

  1. Малки заместители на големи повърхности, където участват сложни елементи.
  2. Твърде много течове, които вече са стигнали до вътрешността на къщата и не можете да проследите всички.
  3. Повредени херпес зостер, които са разпръснати по целия ви покрив.
  4. Вашият покрив има няколко слоя и не можете да разберете кой слой има проблем.
  5. Ще пуснете къщата си в продажба и трябва да сте сигурни, че всичко е наред с покрива ви.

Самостоятелните замени на покрива са по-лесни и бързи от тези на професията, но са по-малко ефективни и ви излагат на риск от повече проблеми. За да обобщим, не правете пълна подмяна сами – това не е безопасно нито за вас, нито за семейството ви. Ако проблемът е малък и знаете точно какво го е причинило, направете ремонта, като следвате мярката за безопасност.

remont-na-pokriv-sofia-pancharevo