Първата стъпка към построяването на една стабилна и здрава сграда, е да бъде избран видът на покривната конструкция. Тя е ключов компонент, а точният ú дизайн зависи от различни фактори, включително видът и стилът на сградата. Размерът на бюджета ни и градоустройствените планове също играят роля при избора ни. В зависимост от формата си, покривите могат да бъдат няколко вида. Плоски покриви, скатни покриви и покривни конструкции тип черупка. Сега ще обърнем внимание на скатните покриви.

Скатните покриви могат да бъдат едноскатни, двускатни, трискатни и многоскатни. Те имат наклон, по-голям от 10 градуса, спрямо хоризонталната повърхност. В повечето случаи, те са симетрични. Скатните покривни конструкции обикновено са изработени от дървен материал или от стомана.

Предимствата на скатните покриви са много. Те се изграждат за кратко време. Дренажът им сепоставя лесно, дори при дъждовно време и снеговалежи. Тези, които имат повече от два ската, дават възможност за голяма използваема площ. Те могат да ни служат като килер, склад или като допълнителна, таванска стая. Скатните покриви не се нуждаят от допълнителни предпазни мерки от външните атмосферни влияния или хидроизолация. Този вид покриви могат да се използват при построяването на дълги индустриални сгради, които нямат междинни колони и стени. При този вид сгради, скатният покрив е много по-изгоден от плоския.

Скатните покриви имат, разбира се, и някои недостатъци. Например, те не са толкова издръжливи, колкото плоските покриви. Не могат да бъдат използвани за дострояване на следващ етаж. Когато покривът е направен със стоманена конструкция, може да се появи ръжда. А ако се наложи да се монтира окачен таван, цената ще бъде по-висока от обикновено.

Някои от условията, таванското ни помещение да се превърне в комфортно и уютно място за живеене, е то да бъде добре защитено от горещините през лятото и от студовете през зимата, да е шумоизолирано и да е с качествена противопожарна защита, тъй като повечето покривни конструкции се изграждат от дърво. Всички тези изисквания могат да бъдат постигнати, чрез поставянето на каменна минерална вата. За най-оптимална енергийна ефективност, тази вата трябва да запълни цялото пространство между покривните греди. Самата изолация от каменна минерална вата се поставя лесно и бързо.

Ако имате нужда от изграждане на скатен покрив или от ремонт на Вашия покрив, ние сме готови да Ви помогнем.

Ако искате качествен ремонт, с най-добрите материали, внимание към всеки детайл и отговорна работа, то ние сме хората, с които да се свържете.

 

Защо да изберете „Голд Строй“?

Ние работим бързо, коректно и на разумни цени.

Използваме висококачествени машини и инструменти, за да може покривът Ви да има максимално дълъг живот.

И понеже искаме да предложим на клиентите си дълги години уют и комфорт, даваме от 5 до 15 години гаранция на извършените услуги!

Ние ценим времето и парите Ви. Затова заставаме с името си зад всеки изпълнен проект!

 

За оглед на обект, за уточнения или консултации, и за всякакви въпроси свързани с работата ни, можете да ни откриете (Тел: 0894 70 77 45).