Съвети за ремонт на покриви

Ремонт на покриви

Ремонтът на покриви е дейност, която обхваща доста широк спектър от услуги. За да сте сигурни, че сте взели правилно решение за покрива си и че сте избрали добра фирма за ремонт на покриви, която да направи ремонта, отделете малка част от времето си и прочетете нашите съвети за ремонт на покриви.

 

  1. remont-pokriv-sofiaКакво да направя, когато покривът протече?

Качете се в таванското помещение и се опитайте да установите къде е причината за теча. Дали е около капандурата, комина, отдушника или друго място? Опитайте се да се сетите, кога за последно е правен ремонт на покрива. Установете какво е горното покритие на покрива. Дали е от керамични керемиди, битумни керемиди, хидроизолация или друго покритие?

Ако Вие не можете да отстраните проблема, свържете се с нас. Ние ще дойдем, за да направим оглед на място, и след това ще можем да изготвим оферта за ремонт на покрива, според Вашите индивидуални нужди.

  1. Към кого да се обърна за ремонт на покрива?

Най-доброто решение е, да попитате някого, който вече е правил ремонт на покрива си и е останал доволен от извършената услуга.

Друг вариант е Вие да потърсите услугите на фирма за ремонт на покриви. Не се насочвайте обаче, към такива, които висят по дърветата, защото рядко ще попаднете на качествена услуга, която се рекламира по такъв начин. Информацията, която ще получите от такива хвърчащи листи е много оскъдна и често е подвеждаща. Нашият съвет е да потърсите в интернет, тъй като ще можете да се възползвате от разнообразието от сайтове. В някоя от търсачките, напишете ремонт на покриви, като е желателно да добавите и името на града, от който сте. По този начин, можете да получите доста повече информация за фирмата, като начинът на работа, използваните материали и инструмети, завършени обекти и цени на различните услуги.

  1. Кое е най-доброто покритие за покрива?

Покритието се определя предимно от наклона на покрива.

  • От 20 до 50 градуса: керамични и бетонни керемиди;
  • От 15 до 90 градуса: битумни керемиди;
  • От 0 до 15 градуса: рулонна хидроизолация;
  • От 30 до 60 градуса: естествен камък;
  1. Какви материали да избера за ремонт на покрива?

За избора на материали Ви съветваме, да изберете малко по-скъпи, но качествени материали, пред тези, които са евтини, но и с много по-ниско качество. Животът на качествените материали е много по-дълъг, което е по-доброто решение в дългосрочен план. Разбира се, винаги може да се намери решение, според бюджета, който сте решили да отделите за ремонт на покрива си.

  1. Кога е най-подходящото време за ремонт на покрив?

Важно е да се знае, че ремонт на покрив се прави при сухо време.

Той е основната част на всяка сграда. Предпазва я от влиянията на околната среда. Без него, всеки дом би започнал да се руши под въздействието на дъждове, снегове, градушки, силни ветрове, урагани и дори от слънчевите лъчи. От здравината и функционалността му зависи запазването на цялата сграда. Ако не се погрижим за покрива, не само той, но и домът ни ще рухне.

Така че, не чакайте да се появи теч, а вземете мерки навреме. Свържете се с нас още сега.

Екипът ни от професионалисти ще се заеме с тази тежка работа, а Вие разгледайте цените, които предлагаме и се свържете с нас!

Какво е ремонт на покриви и защо ви е необходим?

Покривите играят решаваща роля в поддържането на целостта на вашата къща, като я предпазват от неблагоприятните въздействия на природни елементи като дъжд, сняг, слънце и бури. Въпреки че покривните материали ви обещават няколко години защита, те са податливи на повреди и изискват малко мозайка. Преди да обясним необходимостта от него, нека първо да отговорим на въпроса какво е ремонт на покриви .

Какво е ремонт на покриви?

Покривите често се повреждат по различни причини и могат да позволят на вредни агенти като влага и прах да проникнат през тавана ви. В допълнение, други покривни материали се повреждат от различни агенти и изискват различни видове ремонти. Независимо дали става въпрос за глинени керемиди, бетонни керемиди, метални шевове и панели, синтетични покриви, шисти или всеки друг покривен материал, предлаган на пазара, въпреки че осигуряват защита от най-висок клас, вашият покрив се нуждае от известна поддръжка и ремонти във времето, за да сте сигурни, че може доставят високи постижения с ефективност.

Защо се нуждаете от ремонт на покрив?

Много хора избират да пренебрегнат своя график за поддръжка на покрива, тъй като не са наясно как пренебрегването на дребни щети може да доведе до значителни проблеми в бъдеще. Докато държите под око стените и мазето си за всякакви потенциални проблеми, основната ви защита от различните метеорологични условия може да падне, без да получите вниманието, което заслужава, т.е. качествен ремонт на покрива .

Малка пукнатина в покривните слоеве може да доведе до проблеми с течовете и да наруши окабеляването и изолационната система. Докато проектите на покриви, които използват материали като глинени плочи и метални керемиди, могат да загубят някои от тях при ураган, покривите с други материали като синтетичен каучук могат да бъдат повредени от клонки и оставени без надзор отломки. Ето защо е наложително незабавно да проверите покривите за потенциални повреди и да ги поправите възможно най-рано, за да избегнете големи щети.

Малко признаци за проблеми с покрива

Трябва да проверявате покрива на къщата си на всеки няколко месеца, за да сте сигурни, че няма следи от щети. Трябва да огледате щателно целия покрив, тъй като незначителните признаци на щети може да не се виждат, докато просто гледате, но да причинят огромни проблеми и дори да навредят на други части на къщата ви, като стените и изолацията. Ето няколко неща, които, ако бъдат забелязани, трябва да се управляват чрез подходящи процедури за ремонт на покрива най-рано:

Повредени улуци и обшивки

Обшивките са парчета метал, монтирани върху фугите и вдлъбнатините и под керемидите на покривна система, за да се създаде водоустойчива бариера. Тъй като те предотвратяват проникването на вода, важно е незабавно да смените напуканите обшивки. Ако забележите признаци на корозия, свържете се със сервиз за ремонт на покриви и незабавно прегледайте покрива си.

Счупени или липсващи плочки

Този тип проблем обикновено възниква след ураган, при който може не само да намерите няколко счупени плочки, но и някои, които напълно липсват. Следователно трябва да смените тези плочки възможно най-рано, за да избегнете неприятни метеорологични инциденти по-късно.

Какво да правя?

Въпреки че няколко души имат достатъчно познания за това какво е ремонт на покриви и покривни материали, не всеки може да изпълни работата толкова ефективно, колкото опитни професионалисти. Ето защо трябва не само да се свържете със сервизите за ремонт на покриви, ако имате спешна нужда от помощ, но да планирате навременни проверки на покрива си, за да предотвратите евентуална повреда. Потърсете качествени услуги за ремонт на покриви в интернет и се свържете с тях в случай на проблеми или въпроси.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

Нашият екип от професионалисти ще Ви предложи най-доброто и изгодно решение за ремонт на Вашия покрив.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС