Вашият дом е вашата сигурна крепост, когато покривът над него е изграден или ремонтиран от професионалисти. Поверете покрива си в сигурните ръце на майстори.

Ние винаги гарантираме абсолютна коректност! Предлагаме цени, които са конкурентни и съобразени с финансовите възможности на клиента.

Вие получавате 100% качествен ремонт за вашия ПОКРИВ. Изберете ли нас, ние ще спазим уговорените срокове за осъществяване на ремонта!

Предлагаме пълна гаранция при сключване на договор за всички извършвани от нас услуги. Гаранцията е от 10 до 15 години!

Нашите услуги:

1.Ремонт на покриви
2.Цялостно изграждане на нов покрив
3.Дървени покривни конструкции

4.Ремонт на покриви с керемиди

5.Пренареждане на керемиди

6.Частични покривни ремонти

7.Отстраняване на течове

8.Метални конструкции

9.Хидроизолация на покриви

10.Хидроизолация на панелни покриви

11.Махане на съществуващата Хидроизолация

12.Поставяне на битумни керемиди

13.Тенекеджийски услуги

14.Подмяна на улуци, казанчета и водосточни тръби

15.Подмяна на капандура

16.Обшиване на бордове с ламарина
17.Обшиване на комин с ламарина
18.Подмяна на ламаринените обшивки

19.Изграждане и измазване  на срутени комини

Предимства

  • Гарантирана икономия​ на енергия
  • Комфорт и здравословен микроклимат​
  • Надеждност и бързина
  • Високо качество
  • Опазване на околната среда

Полезна информация за нашите клиенти:

Първото нещо, което трябва да се има предвид, при избора на материал е степента на деформативност. Конструкцията на скатния покрив е такава, че изисква възможност за развитие на големи деформации в покрива, без да се компрометира покритието, което води до нарушаване на водозащитата. Най-подходящи са покритията, които са съставени от много на брой, но малки по размери елементи. Това са керамичните и бетоновите керемиди, а така също и битумните шингли.

Керамични керемиди

Това е традиционен, доказал се с времето материал за скатни покриви. Той е един от най-използваните.

Кои са предимствата:

Имат дълъг експлоатационен живот – 100 години,  употребяват се многократно, с добра издръжливост на сурови климатични условия, устойчиви на огън и химична агресия.

Кои са недостатъците:

Не са издържливи на силни градушки. Чупят се  от  ледените късове, а на други се напуква глазурата и с течение на времето, следствие на микропукнатините, се разлагат. Другият  голям недостатък е от eкологичен характер – голямото количество енергия, което се влага при производството им.

Друг голям недостатък на керамичните керемиди са по-високите първоначални капиталовложения. Намаляват запасите от качествена глина в световен мащаб, необходима за производството на тези керемиди.

Бетонови керемиди

Тези керемиди се налагат напоследък на пазара все повече и повече. Потребителят се ориентира бързо в предимствата им и сега се продават по-добре от керамичните керемиди.

Кои са предимствата:

Основното и най-голямо предимство, спрямо керамичните керемиди е в качеството – висока плътност и ниска порьозност, което води до много добри хидроизолационни параметри и висока издръжливост на циклите „замръзване-топене”. Първоначалните капиталовложения са по-малки в сравнение с керамичните керемиди, т.е., подходящи са за ниско бюджетни обекти.

Кои са недостатъците:

Голямо собствено тегло от керамичните и поради тази причина потребителите се въздържат да ги купуват, когато се налагат ремонти на съществуващи покриви. Но тук отново поясняваме: натоварването на м² от керамичните и бетоновите керемиди е едно и също, тъй като бетоновите керемиди са с по-големи размери от керамичните и разходът им е 10 бр./м², докато на керамичните е 15 бр./м².

Битумни керемиди (шингли и рулонни битумни мембрани)

Кои са предимствата:

За предпочитане е използването на битумни керемиди от дестилиран битум, модифициран с APP или с SBS, а не от окислен битум. Битумните керемиди – шинглите са здрави и красиви, монтират се бързо и лесно, и при правилен мотаж осигуряват максимален експлоатационен живот от 15 години. Имат малко собствено тегло и предлагат изпълнения и при най-сложни конфигурации на покривните линии.

Кои са недостатъците:

Изискват се квалифицирани мотажници. Експлоатационният живот им е сравнително къс. Имат по-високи експлоатационни разходи от керемидите – с около 0.67 евро/м² за година, спрямо керамичните керемиди.

Метални керемиди

Кои са предимствата:

Малкото им собствено тегло ги прави идеален продукт за зони с висока сеизмична активност. Има производители, които дават дълъг експлотационен живот – до 50 години. Покрити са с различни антикорозионни покрития  оцветени в приятни цветове. Могат да се рециклират.

Кои са недостатъците:

Големи експлоатационни разходи. Корозията си остава най-големият проблем. На пазара се намират още и дървени шингли, шингли и листова ламарина /смес от олово и цинк/ или само цинкови, покривни плочи от естествен камък.

Нашата фирма разполага с професионалисти – консултанти, които могат да Ви помогнат в избора на най-подходящото покривно покритие.