С идването на есента и зимата, става все по-належащо да имате здрав, стабилен и изолиращ дома ви или вашата сграда покрив. В големите градове работят фирми, които предлагат услуги по ремонт и изграждане на ново на покриви. В тази статия ще разгледаме най-същественото, което трябва да знаем за ремонта и изграждането на покриви.

Услугите по ремонт на покрив

Тази дейност включва разкриване на покрив, почистване на кал, полагане на мушама, нареждане на керемиди, наковаване на летви, измазване на капаци. Всяка от тези услуги има своя отделна цена, но може да се поръча и пакетно, в комбинация с други.

Предлагат се услуги и по хидроизолация на покрив. Те включват почистване на покритата площ, премахване на старото фолио, грундиране на цялата основа с битумен грунд и на пласт воалит, както грундиране на бордови ламарини.

Изграждането на нов покрив пък обикновено се извършва до дъсчена ламперия. Т.е. сковаването на основата, но в завършен вид.

Предлага се и ремонт на улуци. Хоризонтални и вертикални, като услугата включва и поставяне на скоби, най-често безплатно. А поставянето на казанче е допълнително таксувано, поне при повечето фирми.

Фирмите за ремонт на покриви обикновено предлагат тенекеджийски услуги, към целия си набор от дейности и надстройка на таванска стая. Тенекиджийските услуги включват подмяна на капандури, обшивка на комини, обшивка на бордове, подулучни и надулучни поли. Надстрояването на таванска стая включва: разкриване и почистване на старата конструкция, надзид на постройката, полагане на греди и наковаване на дъсчена ламперия.

Фирми

Гугъл посочва автоматично фирмите за ремонт на покриви във вашия град. Затова проучете добре условия на повечето от тях, сравнете ги изберете най-доброто за вас. Фирмите са разнообразни, но е добре да избирате такива, които предлагат комплексни услуги, защото може да се наложат допълнителни дейности по покрива ви.

Цени

Цените за ремонт на покрив, с труд и материали, са около 10 лв. кв. м. при по-големите фирми. Цената на изграждане на покрив от 55 лв. кв. м., но по договаряне може да ви излезе и по-евтино.

Цените са ориентировъчни, всяка фирма има свои цени и ги формира, най-често, след оглед на покрива.

Заключение

Подберете добре фирмата, която да извърши услуги за вас, сред множетсвото от компании за ремонт на покрив. Сключете договор за цената или се договорете за твърда цена.