Покрив – настилка върху гредите на сграда, която може да бъде създадена от различни покривни материали (битумни керемиди, профилирани листове, метални керемиди, шевове, шисти и др.). Горният покривен елемент осигурява комфортни климатични условия на закрито и предпазва помещенията на частната къща от атмосферни влияния и валежи.

Независимо дали е твърд или мек покрив, плоска или скатна покривна конструкция, настилката се разрушава за определен период от време. Образуват се течове, следи от жизнена активност на гъбички. В стаите се появява влага, микроклиматът се влошава. За да се избегнат големите проблеми, огромни финансови разходи и пълна реконструкция на покрива, е необходимо да се извършват планирани проверки и навременни ремонти на покрива на частна къща.

Дефекти на покритието

Покривите на жилищните сгради са покрити с различни материали. По време на работа, под въздействието на физическо износване и други фактори, тези елементи се влошават в работата си, появяват се дефекти, които изискват ремонт на покрива:

Ролкови материали. Меките плочки и други от този клас са присъщи на проникване на влага, замръзване, натрупване на вода. Причината може да е стареене, пукнатини и разслоения, разрушаване на защитния слой, дупки в хидроизолацията.

Азбестоциментови и вълнообразни листове. Неуспешните покриви от шисти не предпазват къщата от течове, замръзване, влошаване на климатичните условия в помещенията. Тези проблеми се появяват в резултат на разрушаване на листове, появата на пукнатини, чипове, дупки, разхлабени връзки.

Метални материали. Надежден, издръжлив и херметичен покривен материал, който не изключва появата на течове, намокряне на тавана и разрушаване на вътрешното покритие. Основната причина за проблемите се счита за неправилния монтаж на горния слой на покрива на селска или градска частна къща..

Ако се появят тези дефекти, се препоръчва незабавно да се отстранят неизправностите. В противен случай малките проблеми ще станат основа за цялостна реконструкция на покрива на сградата, както и вътрешни и външни довършителни работи.

Основните видове ремонтни работи

Меки, азбестоциментови или метални покриви се създават от различни материали. В същото време реконструкцията на покрива се извършва по един принцип. В крайна сметка ремонтът на подовата настилка на гредите е разделен на три вида:

Планирано. Извършва се след редовна проверка на покрива. Процесът включва отстраняване на идентифицираните дефекти.

Спешен случай. Извършва се спешно при откриване на течове, нарушения на целостта на гредите. Пренебрегването на редовните проверки е причина за експресна работа.

Основен ремонт. Предвидена е цялостна подмяна на носещи елементи, паро- и хидроизолации, покривни покрития. Когато извършвате основен ремонт, можете да замените покривния материал с по-практичен и издръжлив.

Собствениците на недвижими имоти могат да поръчат пълен или частичен ремонт на покрива на частна къща. Екип от професионалисти ще осигури на клиентите най-доброто съотношение цена – качество, навременна доставка на обекта, гаранция за работа и материали за 5 години.