rekonstrukcia-na-pokrivПромяна или подмяна на покрива на къщата, в зависимост от естеството и степента на износване, се класифицира:

Настоящият ремонт включва частична смяна на покрива на къщата (малки площи или отделни листове). Също така, това включва поставяне на петна, фиксиране на фистули, промяна на неподходящи части на дренажни тръби.

Основен ремонт, свързан с промяна или реконструкция на покрива, предполага пълна (или на големи части от покрива) смяна на покриви. Такива ремонти включват и подмяна на дренажни тръби и линейни покрития по фасадите на сградата.

Реконструкцията на покрива се отнася до основния ремонт, а в някои случаи се превръща в отделна конструкция.

Особености на реконструкцията и подмяната на покрива на къщата

Често подмяната на старата покривна конструкция се извършва не само с цел нейното актуализиране. В процеса на реконструкция покривът може да варира и да се увеличи дебелината на изолацията. Освен това в хода на тази работа често е необходимо да се укрепи покривната система. Това е първият тип реконструкция на покрива. Тези работи са най-популярни сред собствениците на нови жилища. Като правило, това се отнася за тези клиенти, които са закупили вече завършена къща и в първите години са открили сериозни проблеми с покрива. Може да са и собствениците на крайградски жилища, които имат желание и възможност да заменят остарели материали с по-модерни. В допълнение, може да се направи промяна на покривното покритие с винил или метален сайдинг.

Колко струва да се промени или ремонтира покрива на къщата?

Ние от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции разходите за подмяна на покриви са напълно оправдани поради професионализма на персонала и сериозния трудов опит в тази област. Всеки обект се контролира от специалист за покривни работи. Реконструкцията се извършва от постоянни, опитни покривни екипи, които редовно преминават квалификационно обучение.

Работа по преустройство и реконструкция на покрива

Реконструкцията на всеки (дори и най-трудния) покрив на къща се извършва от неговия собственик по различни причини. Първо, това е недоброкачествена инсталация, която е довела до появата на течове или кондензация в интериора или до увеличено образуване на ледени висулки на корниза през зимата. След проверка и демонтаж на покрива, като правило, причините за течове стават очевидни. Доста често такива промени водят до пълна подмяна на целия покрив, включително и на опората. Такива работи могат да бъдат съпоставими по цена на ново строителство.

Втората причина за промяна на покрива може да бъде желанието на клиента да промени частично формата, допълнително да вгради покривни прозорци или лек тунел, да монтира канали и задържане на сняг.