Вълнообразно поцинковано желязо или стомана, гофрирано желязо, криволичещ калай,  гофрирана ламарина и понякога съкратено CGI е строителен материал, съставен от листове от горещо поцинкована мека стомана, студено валцувани, за да се получи линеен ръбест модел в тях.

Много хора се занимават със строителство. Някои строят вили, други строят селска къща, някои строят баня. В същото време всяка сграда изисква нов и качествен покрив.

Профилиран лист

За да може покривът да има дълъг експлоатационен живот и да предпазва сградата от влиянието на околната среда в продължение на много години, е необходимо да се използва само висококачествен и издръжлив материал. Един от тях.

Какви са предимствата на този материал:

  • издръжливост;
  • лекота на монтаж;
  • проста грижа;
  • екологично чист продукт;
  • ниска цена;
  • висока степен на пожарна безопасност;
  • естетичен вид.

Вълнообразната плоскост е покрита отгоре с полимери, които предпазват материала от корозия. Ако не са повредени, тогава велпапето ще запази естетическите си качества в продължение на много години. Материалът е лек, така че поставянето му на покрива няма да е трудно. Материалът не отделя никакви вредни химически елементи, което е огромен плюс за околната среда. Цената на продукта зависи от дебелината на материала, броя на защитните слоеве и размера на листа. Не трябва да пестите от такъв елемент на къщата като покрива, затова се препоръчва да изберете по-висококачествен материал, колкото по-дебел е, толкова по-добре. По-дебелите материали могат да издържат по-дълго.

Производителите са изпълнили пазара с голям асортимент от велпапе, те се различават по цвят, форма, размер, дебелина.

В зависимост от предназначението има следните видове профили:

За покриви

Основната цел на този материал е изграждането на покрива. Характеризира се с висока вълна и отлична носимоспособност.

Този тип материал, се използва за изграждане на търговски павилиони, сергии, създаване на навеси и други конструкции. За производството на различни конструкции се използва материал в два слоя, вътре в който е положен нагревател;

Материалът, от който е направен е валцуван алуминий. В зависимост от предназначението може да бъде покрит с цинкови, силициеви, алуминиево-цинкови или алуминиево-силициеви съединения.