Хидроизолация по покрив СофияПокривът от мембранни материали е най-ефективното решение за подреждане на мек покрив. Успешната комбинация от отлична устойчивост на атмосферни условия, температурни крайности, надеждност, еластичност, както и способността да се поддържат тези показатели при всякакви климатични условия осигуряват повишена популярност на този материал.

Използването на полимерни мембрани за подреждането на покрива е гаранция за устойчивостта на покритието и неговото високо качество. В този случай, ако технологията на полагане е била правилна, тя се изисква по-рядко, отколкото при използване на други материали.

Мембранното покритие може да продължи от 30 до 60 години.

Ремонт на мембранен покрив

Основните причини за повреда на мембранния покрив

Всяко нарушение на горния слой на покривната мембрана може да доведе до загуба на хидроизолация – основното свойство на материала. В този случай тънка мембрана, предназначена за защита на останалите слоеве на покрива, може да се счупи.

Причините за повреда на покрива с мембрана могат да бъдат некачествени материали или неправилна технология на монтаж, различни механични влияния. В този случай не е необходимо напълно да се сменя покритието, също е възможен ремонт на мембрана.

Технологични характеристики на мембранното покритие

Известни са основните видове мембрани, които определят избора на метода на ремонтните работи:

Синтетичен каучук – подсилен с полиестерна мрежа за дълготрайност. Материалът се отличава със своята достъпна цена и повишена еластичност. В зоните, които изискват ремонт, се закрепват гумени лепенки. Освен това в някои случаи адхезивният слой може да бъде проверен в платната, при условие че първоначално е направен неправилно или ако липсва необходимата стегнатост, той може да бъде възстановен;

PVC мембрана

Тя се основава на пластифициран материал, за по-голяма здравина е подсилена с полиестерна мрежа. Възстановяването на покритието от този материал включва подмяна на повредени части. Свързките на повърхностите са заварени;

Термопластична мембрана

В този случай за основа се вземат термопластични олефини, подсилени с фибростъкло или полиестер. Този материал осигурява еластичност на мембранното покритие, дори през зимата, така че технологията за ремонт в този случай има някои предимства. Дори при студено време части от такъв покрив могат лесно да бъдат възстановени с помощта на потоци горещ въздух.

Видове мембранни ремонти на покриви

Специалистите на нашата фирма Силвър Строй сме на разположение да коригираме повредите, възникнали по време на експлоатацията, поради които материалът вече не е в състояние да изпълнява качествено всичките си основни функции.

Ако мембранният покрив вече не е в състояние качествено да изпълнява всички свои основни функции. В този случай могат да се предприемат различни мерки:

  • Залепване на повредени места, уплътняване;
  • Подмяна на някои детайли за монтаж, допълнително залепване на фуги;
  • Основен ремонт. Тази опция се използва рядко, тъй като технологията на мембраната има дълъг експлоатационен живот.