izgrajdane-na-nov-pokriv-s-bramak-6Противоположната греда или насрещната греда е неразделна част от покривната система. Защо е необходимо?

И така, защо се нуждаем от насрещна греда? От училище всички знаят за движението на топъл и студен въздух. Топлият въздух има тенденция да се покачва и като правило съдържа влага. Именно тази влага носи повечето проблеми на покрива: тя се утаява в изолацията и върху покривните материали, причинявайки корозия и гниене. И как да осигурим дълго съществуване на покрива? Създайте вентилационна празнина.

Съсредоточена празнина се създава с насрещна греда. Всички скатни покриви трябва да бъдат осигурени с въздух! Това увеличава живота на покрива с десетки години.

И така, какво е плот? Пръчката, която е монтирана върху паровата бариера през целия рафт крак, е противорешетка. Отгоре се монтира дървена скара.

От какво е направена насрещната греда? От името вече можете да се разбере, че това са обикновени рендосани пръти. В повечето случаи за баровете се използва не цяла лента, а нейната облицовка. Това в никакъв случай не е забранено. Разстоянието между прътите трябва да бъде 1,5-2 мм. Дървесината трябва да е суха, по-добре е да изберете дъб или бор.

Каква греда и с какви размери е необходима? Напречното сечение на гредата зависи от натоварването на покрива. Ако вашият избор за използване върху тежък покривен материал, тогава размерът на гредата трябва да бъде избран съответно. 5х5 см е перфектен. Ако материалът е лек, тогава можете да намалите напречното сечение с 4×4 или 3×4. За някои покривни възли, като долини, е необходим по-здрав дървен материал.

Как да монтирате гредата? Сухият боров или дъбов дървен материал трябва да е без възел (не забравяйте да проверите и отрежете). Противопожарната обработка не е предпоставка за монтиране, но винаги стриктно следваме това правило. Ако все пак решите да обработите лъча, тогава след процедурите той трябва да бъде изсушен. От страната, която ще е в съседство с стъпалото на ребрата, залепете уплътнителна лента. Той уплътнява и издържа на течове. Поцинкованите уплътнители се използват в размери от 9 сантиметра. Дървесината трябва да бъде закрепена на еднакво разстояние.

Монтирането му е бързо и не е трудно, ако направите всичко ясно според технологията и инструкциите. Нарушаването на същото ще доведе до катастрофални резултати и преградата на цялата покривна система. Поръчайте монтаж на покрив от специалисти на Голд Строй за да спите спокойно! Вашият покрив ще бъде в добри ръце.

Ние от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции на най-добри цени. Имаме опит с повече от 300 обекта в цялата страна.