remont-na-pokriv-momchilgrad (6)За процеса на полагане на висококачествена хидроизолационна мембрана, трябва да знаете, че тя може да се монтира с известно провисване от около 20 мм. Този фактор позволява да се отстрани капенето на капки, съответно се осъществява ефективна защита от влага на гредите и другите конструктивни елементи на покрива.

За да може водата да се премахне възможно най-добре и да не се застоява, е задължително да се постави висококачествен вентилационен отвор. Поставя се  между фолиото и билото на покрива.

Характеристики при монтажните работи

Такава празнина позволява безпроблемна циркулация под покрива, а всички следи от влага и кондензат също ще са ефективно отстранени.

Важно! В процеса на работа е много важно да се гарантира, че защитната мембрана няма разкъсвания или други дефекти и че е закрепена със специален строителен телбод. Задължително е да се извърши припокриване, тоест всички ръбове на филма трябва да бъдат закрепени с помощта на лепяща лента.

От всички основни характеристики, присъщи на студения покрив, заслужава да се отбележи, че е възможно да се изгради, за всеки регион на страната. Много хора предполагат, че този тип покритие може да не е подходящо за някои региони, но в действителност това далеч не е така.

За стандартно жилищно пространство наличието на студено, неотопляемо таванско помещение е традиционно решение във всяко отношения.

Струва си да се отбележи, че използването на студен покрив няма да повлияе по никакъв начин на температурата на горните етажи. Самото таванско пространство може да не се използва изобщо, а топлинните загуби се решават чрез монтиране на слой висококачествена изолация между горния етаж и специалното под покривно пространство.

В процеса на изграждане на студен покрив си струва да се знае, че при извършване на монтажните дейности трябва да се направи изолация на всички налични технологични изходи и отвори. Това са такива структурни елементи като:

  • Комини;
  • Специални вентилационни шахти;
  • Входове, водещи към повърхността на покрива.

Всички те трябва да бъдат изолирани по специален начин. Добре извършената работа бързо ще избегне неприятните моменти като появата на голямо количество конденз, обледяване, загуба на топлина и проникване на валежи.

Допълнителни съвети

Монтажа на студен покрив изисква да имате сравнително прости инструменти, както и консумативи – закрепващи устройства, специални скоби, самонарезни винтове или поцинковани пирони.

Важно! В процеса на изчисляване на металните листове е необходимо да се знае, че са необходими и допълнителни елементи, керемиди, корнизи и други.

Устройството на стандартния студен покрив се различава от изолираната конструкция само по липса на изолационен слой. Този покрив се прави, ако таванското помещение няма да се използва като жилищно пространство.