remont na pokriv

Всички изисквания за екологичност, качество и дълготрайност са напълно изпълнени, когато става въпрос за дървени керемиди. Този материал, като допълнение към стандартните си функции (като защита на основните конструкции от външни влияния), осигурява оптимални температурни и влажни условия в студените тавански помещения и в изолирани тавански помещения, а също така допринася за ефективното спестяване на енергия на сградата.

Като суровина за производството на дървени плочки се използва подбрана висококачествена дървесина, която се отличава с достатъчно голяма издръжливост, и минимален брой дефекти. Тези свойства обикновено се характеризират на дъбовата дървесина.

Характеристиката на производство на дървени керемиди е, че заготовките за бъдещите покривни дъски не се нарязват, а се разделят или цепят, за да не се разрушат вътрешните свойства на дървото. Това е тайната на издръжливостта на дървените плочки. За разлика от триона, този метод удължава живота на покритието с почти 30% и дава естествена, оригинална релефна повърхност.

Дървени керемиди – идеалното решение за дървени къщи с наклон на покрива от 20 °. Дървената керемида се полага на покрива на три слоя, в резултат на което само една трета от всяка дъска остава видима, а останалите две трети са застъпени под следващите слоеве. По този начин се постига впечатляваща плътност на покритието.

Монтажът на 100 м двускатен покрив, включително рафтовата система и реалното полагане на дървено покритие, отнема средно 2-4 седмици. Факт е, че дървената къща, за разлика от тухлената, създава уникален, здравословен микроклимат, като същевременно поддържа оптимална влажност вътре в къщата. Дървените покриви на старите сгради, направени от нашите прадядовци, са оцелели до днес.

Външно чупливият покрив всъщност предпазва къщата от дъжд, вятър, топлина и студ поради факта, че принципът, залегнал в нея, е взаимстван от самата природа.

След дъжд, при изсъхване, дъските се огъват малко и правят издутина като купол, което осигурява пълна вентилация и отстраняване на излишната влага. Поради това, че самото дърво диша (и по време на строителството те допълнително подреждат въздушна междина между покритието и покривните носещи конструкции), възниква вентилация, което значително удължава експлоатационния живот на носещите конструкции и самото покритие.

Единственият риск – опасност от запалване на дървения покрив – отдавна е елиминиран благодарение на използването на забавители на горенето, какъвто е случаят с покритието от тръстика. Освен това, за пожарна безопасност, всяка година специалистите препоръчват таванското помещение да се третира по подходящ начин, тъй като именно там на първо място може да възникне пожар. Дървен покрив спасява собственика от ремонти за почти 100 години.