Покривът за такова помещение се счита за носеща конструкция, специално конструирана съгласно определени правила, върху които след това се фиксира покривното покритие.

Самият покрив е масивна рамка, състояща се от: Покривна конструкция, дървени трупи, положени по целия периметър на външните стени, за да се създаде надеждна опора за гредите. Схемата на този дизайн се счита за универсална и подходяща за всякакъв вид външна баня: От традиционно дърво, газобетон, тухла.

Важни моменти от подготовката за изграждане на самоуправление за извършване на работа на височина е доста трудно. Ако вземем предвид, че покривът е издигнат в топлото лятно време, допълнителното натоварване на тялото от ефектите на високата температура на въздуха оказва влияние.

Важно е да се подобри ергономичността на работа, да се минимизира времето за монтаж. Това може да стане на подготвителния етап. По-специално, за лична безопасност, вземете монтажен ремък за монтиране на строителна техника върху него. За да се избегне падане, подгответе скелето и между противоположните стени на ваната, поставете платформа от дъски в горната част.

Първо, изсушете дървените части до съдържание на влага 12%, след това ги третирайте с антисептични и противопожарни средства. За някой, който никога не е бил ангажиран в строителството преди, те се интересуват от въпроса: Как да се направи покрив на банята в най-простата форма или как да се изгради плосък покрив? В края на краищата, конструкцията е проста: Склонът лежи на противоположните стени на банята.

При планирането на  покрива е необходимо да се вземат предвид възможните натоварвания, като се вземе предвид хидроизолацията на парата, както и изолацията. На малки разстояния между носещите стени (до 5 m) не са предвидени допълнителни опори, а гредите са монтирани на силовата плоча със специални метални скоби и твърда неръждаема тел на разстояние 0,5-0,6 m.

Общият работен ред за всеки вид покрив е както следва. Започнете изграждането на структурата,  която се намира на върха на вече издигнатите стени. Той ще действа като междинен закрепващ елемент между тялото на банята и покривната конструкция.  В същото време през цялото време се проверява хоризонталното поддържане с помощта на ниво. Като закопчалка, трябва да изберете специални комбинирани дълги котви. Те се закрепват здраво за стените и допълнително държат силовата плоча. Следващата задължителна стъпка е инсталирането на достатъчно твърд структурен елемент на покрива. Неговата функционална стойност е преразпределението (еднородността) на товара върху покрива, стените. За работа се използва дървен материал, дъска, кръгъл дървен материал при свързването на твърд пакет. Той определя вида на покрива, както и размера на застъпването на участъка. Скелетът се състои от мощни греди, които задържат теглото на цялата конструкция. Те са болтове и подпори, съединители, прегради – спомагателни части, освобождаващи напрежението и служещи като допълнителни крепежни елементи, застраховка срещу падане на тежки решетки.

Мембранните филмови покрития се използват за създаване при пари и хидроизолация. Те предпазват покривната конструкция от просмукването на водата от горе чрез дефекти в елементите на покрива и не позволяват навлизане на пара вътре, като се избягва образуването на конденз.

Важно е хидрозащитата да се извърши преди създаването на летвата, а филтърната бариера да се постави под формата на слой между изолацията и обвивката. Това е вид решетъчно покритие на дървени елементи (решетки, дъски), служещо като монтажна решетка. Баровете се пълнят на върха на гредите, така че бъдещият покрив плътно прилепва към рамката.