Покривът е тази част от сградата, който стои като огромен навес над нея и я предпазва от дъжд, градушка, сняг и други природни явления. Ето защо, е от изключителна важност, той да бъде винаги в добро състояние, в противен случаи домът ни ще започне да се руши. Когато се планира ремонти на стар, но устоял във времето имот, нашият съвет е да започнете с ремонт на покрива. Така ще бъдете спокойни, че след като направите ремонт и на дома си, ще има какво да го пази от разрушителното влияние на природата.

Покривът тече, какво да правя?

Не се притеснявайте, на всяко действие има противодействие ( може би нямаше да се получи така, ако по-рано са били взети мерки за да не се случи този проблем). Качете се на тавана и огледайте, опитайте се да определите местата на теча или течовете, а ако не можете да направите това сами, се обърнете към фирма за ремонт на покриви, която да направи оглед на покрива и да определи от какъв точно ремонт се нуждае. Само така ще сте сигурни, че ремонтът на покрива ще протече гладко и безпроблемно.

Колко ще ми струва изграждането на нов покрив?

Всеки покрив е специфичен. Някои покриви са с по голям наклон, който увеличава времето на ремонта, други са доста начупени или изискват по голяма товароносимост (зависи от региона в който се намират) и др., затова е сложно да се определи точна цена за ремонт на покрив, а ако някой ви обяви цена, без да е видял покрива, не му се доверявайте.

Най –подходящ е летния сезон, но ако покрива протече през есента или зимата? Нима ще изчакате до лятото, за да го ремонтирате? Отговорът е не! Доверете се на фирма за ремонт на покриви, която да отстрани теча, така, че да може покрива да издържи до лятото, а след това следва цялостният ремонт.

Здравият покрив означава сигурност за вашия дом. Понякога обаче, тази сигурност може да бъде застрашена и нарушена от редица фактори и тогава вашият покрив се нуждае от качествен ремонт.

За тази дейност, е необходимо да се обърнете към професионалисти запознати добре с всички необходими детайли при ремонта на покриви. Не се заемайте с ремонта сами.