покрив ремонтХората казват: “Над главата ти ще има покрив …” Известна народна поговорка изрично определя важността на изграждането на покрив и поставянето на покрив като основно условие за благополучие. В крайна сметка проблеми като пропускливи подове или напукана мазилка са дреболия в сравнение с неизправен покрив, който сам по себе си ще бъде източник на много други негативни последици.

Покривът е не само горната структурна част на сградата, която осигурява защита срещу атмосферни явления, било то дъжд, сняг, студ или топлина. Покривът ви позволява да подчертаете цялостния архитектурен стил на сградата, за да придадете на структурата особеностите на естетическия вкус на собствениците на къщата. Освен това, ако вашият дом е разпознаваем отдалеч, благодарение на солиден модерен покрив, той само ще повиши вашия собствен статус в очите на приятели или минувачи.

И така, какво трябва да бъде надежден и модерен покрив? Като се имат предвид природните условия, е необходимо да се осигури покривът да издържа на големи натоварвания. Най-тежките снеговалежи или валежите не трябва да са проблем. В същото време, експертите гарантират, че няма голяма разлика между едностранните покриви или пирамидалните покриви. С професионален подход, всички сгъваеми покриви вършат отлична работа. Вярно е, че си заслужава да се вземе предвид мнението на архитектите, които ще използват професионализма си за да не вземете грешно решение и да сложите покрив , който се слага за изграждане на плевня, гараж или друго помещение.

Сгъваемият покрив, както се вижда от многобройни крайградски сгради, е много често срещан в частното строителство. Всъщност това е една проста, но надеждна конструкция ефективно издържа на натоварване и изисква значително по-малко инвестиции на труд и материали. Таванското пространство в този случай се използва само като спомагателно.

Ако възнамерявате да използвате тавана си за по-значими цели, отколкото да съхранявате ненужни неща, тогава е по-вероятно да имате счупен или, както се нарича, мансарден покрив, което предполага по-ефективно използване на пространството. Домакинствата често имат в своето таванско помещение кабинет, стаи за гости, спални и всякакви други помещения, предназначени за целогодишно ползване.

Да не говорим за покрив с четири ската, два от които имат триъгълна форма и се наричат ​​бедра. В сравнение с предишните конструкции на покрива този покрив изисква отлични постижения. Важно предимство на този дизайн е високата устойчивост на пориви на вятъра, които могат да бъдат значителни в някои региони.

Каквато и да е формата на покрива, още преди изграждането му трябва да се направят инженерни изчисления на възможното натоварване и изчисляване на най-изгодната стъпка на гредите, както и изчисляване на напречното сечение на летвата. Тези цифри следва да вземат под внимание натоварванията от вятър и сняг, присъщи на местния регион, и прякото тегло на самите структури.

Най-популярният и най-продаваният покривен материал е, разбира се, метални керемиди. Неговите безспорни предимства: Лекота, ниска трудоемкост по време на монтажа, естетически красива текстура, както и високи якостни характеристики. Предимствата на метала могат да бъдат приписани и на най-богатата цветова палитра, огнеустойчивост и екологичност на материала.

Предимството на естествената керемида е високо звукопоглъщане, когато по време на дъжд и градушка в таванската стая ще бъде тихо и удобно.

При изграждането на селска къща, шисти, могат да се превърнат в интересен избор като покривен материал. Този естествен природен материал е тънка каменна плочка, използвана като покрив през Средновековието. Единственият му недостатък е високата цена.

Може би, накратко, това са основните точки, които трябва да знаете, когато започнете да изграждате покрив и да инсталирате покрива на селска къща или вила.