moderen-pokrivКакво е аератор? Това е специално устройство, през който става възможно да се премахне излишната влага от пространството под покрива. Такива устройства могат да бъдат поставени на покриви с различни покрития и всякакъв наклон.

Днес често срещан вариант на покрива е мек покрив, многослоен. Така че има мнение, че аераторите на покрива ще дадат на този вид покрив втори живот. Няколко фактора обаче влияят върху продължителността на покрива. На първо място, качеството на материала, използван за подреждането на покрива, както и колко компетентно е извършена цялата работа.

Какво се случва, когато излишната влага се натрупа в уплътнителя и замазката на мекия покрив.

Първото нещо, което трябва да се отбележи, е подуване. Това явление се наблюдава по две причини. Като алтернатива, през лятото, под въздействието на слънчевата светлина, моделите с мек покрив се нагряват много. В резултат на това полимерните и битумните материали стават меки и много пластични. Според технологията на изграждане на мек покрив, той се състои от по -нисък слой пароизолация, както и от хидроизолационен килим отгоре.

Влагата, която се съдържа в пространството под покрива, при нагряване се превръща в пара, като по този начин се повишава нивото на вътрешното налягане под покрива  и се образува подутина. Също така, при излишно натрупване на влага, можете да наблюдавате влошаване на топлоизолацията, както и разрушаване на замазката и хидроизолацията.

Покривен аератор: монтаж

Важно! Преди да монтирате покривни аератори, първото нещо, което специалистът ще направи, е да определи причината за излишната влага. Това могат да бъдат дефекти в покривния килим или повреда в изолационния слой. Във всеки случай професионалните майстори, които работят за фирма Голдстрой, ще могат да отстранят всеки дефект.

Монтаж:

В покрива трябва да се направи отвор, чиято дълбочина трябва да достигне изолационния материал. В този случай отворът трябва да съответства на диаметъра на дефлекторната тръба.

Ако се открие мокра изолация, тя трябва да бъде сменена.

За да се подобри сцеплението, долната част на тръбата се замазва с битум

За да се елиминира образуването на течове, в долната част на тръбата се монтира хидроизолация и всички фуги се затварят внимателно.

Свързвайки се с фирма Голдстрой, клиентът може да бъде 100% сигурен, че всички покривни дейности ще бъдат изпълнени на високо професионално ниво и в строго договорени срокове.

Ако нямате нищо общо със строителството, експертите не ви съветват да монтирате аератори за покриви сами. Това може да доведе до течове и редица други проблеми.

За да научите повече информация, можете да се обадите на телефонния номер за връзка до фирмата и да получите професионален съвет. Само нашите специалисти ще подредят вашия покрив в правилен ред за кратък период от време!