Покривна Конструкция

Покривна-Конструкция (1)Покривна конструкция

За изработката на покривна конструкция се използва главно иглолистен материал, като чам и бор. За нуждите на строителството на покривна конструкция, дървените трупи се преработват в няколко различни форми. Те са греди, дъски, талпи, бичмета, летви и шперплат.

Гредите се произвеждат с правоъгълно или квадратно напречно сечение, и могат да бъдат с различни дължини.

Дяланите греди се оформят от едно дърво, с брадва и от четирите страни. Тези греди се правят с дължина от 2 до 12 метра и с дебелина по-голяма от 18 сантиметра. Те обаче имат един недостатък – не са с еднакво сечение по цялата дължина.

Бичените греди се правят от трупи, които се разбичват чрез гатери, на които трионите се настройват така, че от вътрешната част да се получат греди или дебели дъски (талпи), а от външната да се получат тънки дъски. Бичените греди могат да бъдат с най-различни размери.

Екипът ни от професионалисти ще се заеме с тази тежка работа, а Вие разгледайте цените, които предлагаме и се свържете с нас!

покривна-конструкция (2)

В процеса на изграждане на домове и други конструкции една от най-важните характеристики е покривът. Покривът осигурява на сградата вътрешна защита от елементите чрез устойчива на атмосферни влияния външна обвивка. Тази защита е важна, така че покривната конструкция е едно от първите неща, които трябва да се предприемат, след като основното рамкиране на външните стени на сградата и носещите стени са поставени на повечето строителни обекти. Има много различни методи за изграждане на покрива, които варират в зависимост от местните условия, наличността на продукта и местните обичаи.

Най-големият компонент на покривната конструкция е постигането на подходящ дизайн. Проектирането на покрива включва три основни елемента: използваните покривни материали, строителния процес и цялостната издръжливост и рентабилност на покрива за приложението. Тези три фактора са решаващите елементи за уместността на даден покрив за дадено приложение.

Когато планирате материалите, които да използвате за покривна конструкция, трябва да имате предвид местните климатични условия. Материалите като битумна керемида не биха били подходяща форма за по топлите градове като Сандански, Петрич и др такива с по топъл климат покриват от битумен асфалт може да направи живота в същата къща непоносим в тези местности най приемливо е да се използват бетонни или керамични керемиди.

Местните условия също играят роля при определянето на конструкцията на покрива. В някои части на света покривите със стръмни наклони улесняват бързото отделяне на вода и сняг. Тази заострена покривна конструкция позволява на домовете и другите сгради да отхвърлят тежките снежни покривки, които могат да причинят щети. В други области по-често се среща широка покривна конструкция с нисък връх. Този дизайн предпазва вътрешността на сградата от дъжд, но е в състояние да издържи на жестокия бурен вятър с по-малко щети, отколкото покрив с върха.

И накрая, дълготрайността, естетиката и цената на определен тип покривна конструкция трябва да бъдат взети предвид в процеса на проектиране. Въпреки че покривите от керамични или бетонни керемиди в България може да са красиви за гледане, действието на замръзване и размразяване на северния климат може бързо да остави този тип покривна конструкция в хаос. По подобен начин сравнително ниската цена на металните покриви е накарала много строители да изоставят скъпия, но красив покрив с керемиди за сметка на по-евтиния и по-издръжлив метален покрив.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За всякакви въпроси и запитвания, моля свържете се с нас

Нашият екип от професионалисти ще Ви предложи най-доброто и изгодно решение за ремонт на Вашия покрив.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС