Понякога керемидите просто се изкривяват или се разхлабват. Може би една или две керемиди са напукани. Може би в керемидите липсват гранули. Всички тези елементи са малки ремонтни работи. При всички от тях би било по-добре да имаме адреса на проблема, тъй като това може да е знак за нещо по-голямо, например в дизайна на покрива или начина, по който е инсталиран покривът .

Ако приемем, че наклонът на вашия покрив не е стръмен (въобще) и вие се чувствате удобно на вашия покрив, то за дребни ремонти (само) може да има смисъл да пробвате подходът „направи си сам “. За да ви дадем представа колко приблизително ще трябва да платите за материалите, помислете за следното:

  • Асфалтовите шиндли обикновено се продават от пакета за 60 лв.
  • Уплътненията струват около 40 лв .за парче от 10 фута
  • Силиконов уплътнител за залепване на течове около приспособление ще струва  около 10 лв.
  • Инструментите за нанасяне, чук и др инструменти са това което е достъпно и може да бъде повторно използвано

Правилното инсталиране или запечатване на елементите е умение и може да бъде направено лошо или адекватно. Подходът „направи си сам“ може би е удобен вариант за вас. Или може да се направи професионално с гаранция, свързана с работата.

Ако се окаже, че вашия подход е всъщност просто прикриване на по-дълбок проблем, който не е  видим за вашите необучени очи, следващите разходи по поправянето на влошилия се с времето покрив, ще се увеличат .

С „направи си сам “ залагате, че подходът ви е достатъчен, за да решите проблема, както го виждате. В действителност това може да е цената, която плащате, за да покриете актуалния проблем, който ще ви струва още повече след време.

Най-малкото, с подхода “Направи си сам”, обмислете направата на проверка преди или след това, за да се уверите, че неопитната ремонтна работа не маскира по-дълбок проблем, който обучено око може да открие.

 

Захващайте се за работа

 

Поправката на покрива може да изглежда като обезкуражаваща задача, която просто е достатъчно смущаваща, за да помислите да я отложите за друг път. Може би рационализирате, когато бюджетът ви го позволява, или когато проблемът в ума ви наистина го гарантира.

 

Нашата надежда с това ръководство е, че не държите настрана проблемите свързани с покрива Ви и вместо това ги виждате като нещо, което може да бъде ремонтирано.

Да имаш професионалист в определен момент в поддръжката на покрива си е най-сигурният залог, който можеш да направиш. Направата на дребни ремонти или рутинни проверки, е приличен начин да се предпазите от по-големи бедствия.

 

Да не правиш нищо и да се надяваш на най-доброто, означава да разчиташ само на късмет. Цената за правене на нищо изглежда като най-евтината опция за всички. В действителност това е най-рисковият залог, който можете да направите по отношение на вашия покрив.

 

Вече имате осведоменост за частите на покрива, общите проблеми, какво да търсите при избора на професионален майстор и добра представа за това, колко струва да ремонтирате покрив. Време е да преосмислите залога си, като поемете по пътя на рутинна поддръжка и годишни проверки. И помнете, вашият местен професионален майстор за ремонт на покриви е вашият спасител от по-големи главоболия и проблеми! 😉