ремонт на покрив София

Изграждане на нов покрив с нови керемиди в София

Всяка жилищна сграда, всяка сграда и като цяло всяка сградна конструкция не може без покрив. Покривът е гаранция, че структурата, покрита от него, ще бъде защитена от атмосферни валежи и други отрицателни ефекти на природата. Самият покрив обаче не е защита на конструкцията, грубо казано, той е само поддържаща основа. Дизайнът на покрива се променя единствено в това, какъв тип покрив ще бъде приложен. По дизайн покривите са разделени на няколко основни типа и много подвидове, като повечето от тях могат да бъдат оборудвани с почти всеки тип покривен материал. Изключение правят плоските покриви, за които традиционните покривни материали не са подходящи.

Всеки предприемач трябва да е добре наясно, че покривът трябва да бъде не само здрав и издръжлив, икономичен или водоустойчив. Също така, той трябва да е на разположение за поддръжка, както  за ремонти, които трябва да се извършват възможно най-често. Също така покривът трябва да отговаря на абсолютно всички стандарти за пожарна безопасност и други необходими изисквания. Основната роля за осигуряването на всичко гореизброено се играе от покривни материали, издръжливостта на покрива и цялата конструкция като цяло, пряко зависи от техническите им характеристики.

Развитието на технологиите непрекъснато разширява гамата от покривни материали. Изборът на такива материали зависи от толкова много фактори. Покривните материали са тежки и леки. Леките материали се използват за рамкови покриви, а тежки материали за капитални покриви. Помислете за някои видове съвременни покривни материали, най-популярните днес, техните основни предимства и най-типичните недостатъци.

Естествената керемида. По-малко традиционният тип покривни материали включва два вида продукти – това е керамична керемида, а по-модерната (и следователно донякъде по-евтина) керемида от цименто-пясък.

Класическите керамични керемиди са направени от материал, който представлява смес от различни глини, като формоват материала и след това го изпичат при температура около 1000 градуса по Целзий. Случва се остъклен и матиран. Предимствата на керамичните керемиди включват издръжливост, пожарна безопасност, устойчивост на температурни колебания, ниска топлопроводимост и доста висока звукоизолация. Те неутрализират статичното електричество. Ако се интересувате от монтаж на покриви от естествени керемиди, препоръчваме ви да се свържете с нашата фирма Голдстрой.

Цименто-пясъчната керемида е направена от смес от цимент с кварцов пясък и се прибавят пигменти, за да придадат цвят. Те имат същите предимства като керамичните керемиди. Недостатъците на естествените плочки включват високата цена и сложността на монтажа.

Меките керемиди са широки плоски листове, обикновено с размери 100х33см. Те са на основата на фибростъкло, импрегнирани със специален модифициран битум, лепилото се нанася върху долния слой, а фибростъклото отгоре е покрито с минерална трохи отгоре, за някои видове – с базалтов гранулат. Меката плочка е траен и надежден материал, водоустойчив, устойчив на замръзване, издържа на температурни колебания от –50 до +70 градуса по Целзий. Лекото тегло и гъвкавостта на материала правят монтажа много лесен и осигуряват нисък процент отпадъци. Важен фактор е рентабилността.

Композитни плочи – уникален многослоен покрив, произведен под формата на профили с малки размери, които се основават на гъвкав стоманен лист. Този лист е защитен отгоре от алуминиево-цинкова сплав и е покрита с гранули от естествен камък и полимерен сгъстител – акрил. Предимствата на композитните плочки включват екологичност, пожарна безопасност, ниска звукоизолация, устойчивост на вятър, издръжливост. Недостатъците включват високата цена на материала.

Метал – вид профилиран алуминиев или стоманен лист. Изработена е от профили с дебелина по-малка от милиметър, покрита с цинк или алуминиево-цинкова сплав. Третира се с антикорозионен състав и се покрива отгоре с тънък слой полиестер. Предимствата на материала включват издръжливост, относително малко тегло, лекота на монтаж. Недостатъците са незначителни, но въпреки това съществуват, например, необходимостта от допълнителна звукова и хидроизолация.

Керамопластика е композитен материал. Той е направен на базата на естествени и синтетични компоненти чрез формоване под високо налягане и висока температура, което придава на материала висока плътност. Керамопластиката е екологично чист материал, има здравина, добра звукоизолация и устойчивост на атмосферни влияния. Лесен за монтаж, лесен за ремонт.

Ондулин – модерен покривен материал, изработен от целулозни влакна, импрегнирани с битум, се произвежда под формата на малки вълнообразни листове с тегло до 6 кг. Предимствата на материала включват здравина, пластичност, лекота на монтаж, устойчивост на всякакви отрицателни влияния на околната среда върху него. Има голяма цветова палитра, устойчива на избледняване. Недостатъците включват необходимостта от изграждане на щайга по време на инсталацията.