Голяма част от защитата на инвестицията, която сте направили във вашия дом, идва под формата на защита на вашия покрив. След като зимата удари, собствениците на жилища трябва да помислят как да премахнат снега от тази голяма повърхност. Точно както има опасност да оставите снега да се натрупва твърде дълбоко или силно на покрива ви, има опасности, свързани с премахването му.

Кога трябва да започнете да премахвате снега от покрива си и кой е най-безопасният начин да го направите?

Кога да премахнете снега

Много хора се присъединяват към мнението, че никога не трябва да се оставя да се натрупва сняг върху покрив и трябва да се отстранява бързо. Проблемът при този подход обаче е рискът от нараняване и / или повреда на покрива. Следователно най-безопасният вариант е да премахвате снега само когато е абсолютно необходимо.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е количеството сняг в сравнение с способността за носене на тежестта на вашия покрив. Повечето по-нови сгради могат да носят товари от 18,14 кг на квадратен фут, но някои по-стари сгради вече не отговарят на този стандарт или никога не са трябвало да започват. Трябва да предприемете действия, ако покривът ви пренася 1,2 метра сух сняг, който тежи около 3,17 кг на кубик, или 0,6 метра мокър сняг, който тежи около 5,4 до 8,2 кг на кубичен фут. В противен случай рискувате да повредите конструкцията или да изтече през зимата покрив.

След това помислете за наклона на вашия покрив. Покривът със стръмен наклон ще излее по-лесно сняг и топене на снега. По-вероятно е плоският покрив да изисква ръчно почистване на сняг.

И накрая, помислете за климата и прогнозата за времето. Ако живеете в район с обилен снеговалеж и снегът на покрива ви е вече дълбок, не чакайте следващата буря да го претовари. Ако времето е настроено да се затопли малко, това може да доведе до частично топене на снега и образуване на леден язовир на ръба на покрива ви.

Как да премахнете снега от покрива си

Първо, ето как да не премахвате снега от покрива. Освен ако не сте професионален изпълнител с подходящо оборудване за безопасност, не се качвайте на покрива си. Рискът от падане и увреждане на херпес зостер е твърде голям.

Най-добрият метод “направи си сам” е да се използва гребло за сняг, дълъг стълб с регулируема дължина с плоско парче алуминий, прикрепено към края под ъгъл от 90 °. Гребло за сняг ще премахне снега от стрехите и до покрива, докъдето можете да стигнете с греблото, помагайки да се предотврати затрупването на лед, един от най-големите проблеми, причинени от снежен покрив.