дървена-скара-на-покрив

Във всеки бизнес, особено в строителството, е важно да се вземат предвид всички детайли на етапа – подготовка за работа. Преди да пристъпим към монтажа на покривната система, ще научим препоръките на опитните майстори, които след края на работата да не се налага да съжаляваме за допуснатите грешки.

За пространството на покрива

Покривът ни спасява от лошото време, докато трябва да носи мощен товар от валежи и други неблагоприятни климатични фактори. Важно е да се грижите за трайността на покривните конструкции. Ако условията на температура и влажност на покрива не са осигурени, тогава влагата в подпокривното пространство може да повлияе неблагоприятно на строителните конструкции и материали.

Непрекъснатата пароизолация, изолацията, вятърната изолация ще помогнат да се избегне това. Изграждането на такава система, както и всяка друга система, трябва да бъде предшествано от проект, който отчита характеристиките и желанията на клиента.

Как да изберем цвета на керемидите

За да изглежда покрива в хармония и добър дизайн, не използвайте продукти с различни цветови кодове на един и същи покрив. Допуска се само леко отклонение в цветовите тонове. Внимавайте да не подреждате керемиди от различни пакети, които могат да образуват големи цветни различия. Можете да избегнете това, ако предварително смесите съдържанието от пет до шест опаковки в произволен ред. Монтажът трябва да се извърши с диагонални ивици.

Обмислете времето по време на инсталацията

Работата през прохладния сезон има своите особености. Ако покривът е монтиран при температури под + 5 ° C, спазвайте следните правила. Пакетите с гъвкави керемиди трябва да се съхраняват в топла стая. Самозалепващата лента върху плочката трябва да бъде предварително загрята със строителен (термичен) сешоар.

Палетите с покривен материал не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина, за да се избегне преждевременно синтероване на адхезивния слой със силиконизирания защитен филм. Не се разрешава подреждането на палети една върху друга.

За безпрепятствено отделяне един от друг се препоръчва леко да се огъне и разклати опаковката преди отваряне.

По време на монтажа ще трябва да се отреже дадената покривна плоча, за да се получи необходимия размер. Правете го внимателно. Не използвайте ножа директно върху подложката, положена на покрива, за да не го повредите. Нарежете материал на специално подплатена дъска.

Можете ли да ходите по покривната конструкция?

Можете, но се движете внимателно. Не се препоръчва да ходите в горещо, слънчево и студено, влажно време. За да се движите по наклона на покрива, използвайте специални шахти.
Всяка обикновена керемида е прикрепена към основата на покрива с помощта на специални поцинковани гвоздеи с широки глави. Техният брой зависи от ъгъла на наклона. Правилното поставяне е много важно. Това трябва да се направи по такъв начин, че главата да е в една и съща равнина с повърхността и да не се врязва в нея, за да не се повреди и да не се наруши плътността.