mineralna-vataЗа да „задържите” студа, за да създадете оптимален микроклимат вътре в къщата, не е достатъчно само да затоплите стените, важно е също да затоплите покрива.

Как да направите това най-добре? Използвайте популярни методи и материали – за да изолирате покрива с минерална вата или експандиран полистирол.

Изолацията на покрива ще повиши средно температурата на тавана – от 3 до 5 градуса по Целзий. И на последния етап, когато работата по изолацията приключи, ще се формира оптималният микроклимат в помещенията.

Как да изолирате покрива, в зависимост от неговия тип?

Видът на топлоизолационния материал зависи от това какъв материал се използва на покрива. Така например, сега са известни два вида покрив:

Плосък

За този вариант на покрива е важен топлоизолационният материал с висока плътност. Плосък покрив включва подови плочи и се нуждае от топлоизолация.

Скатен.

Дизайнът използва дървени щитове, рампи и други материали. Този тип покрив също се нуждае от изолация.

И така, какъв материал е по-добре да се изолира?

Минерална вата – нейните характеристики

Този топлоизолационен материал е еднакво подходящ за изолация на скатни и плоски покриви.

Минералната вата има перфектна топлопроводимост, лесна за монтиране.

Минералната вата не е запалима, което значително повишава безопасността.

Единственият нюанс на такъв материал е доста високата цена.

Експандиран полистирол – неговите основни предимства и недостатъци

Този материал се използва активно за затопляне на плосък покрив. В този случай монтирането на такъв материал ще отнеме по-малко време, отколкото по време на инсталирането на друг тип покрив.

Има добри топлоизолационни характеристики.

Но в допълнение към това, при монтажа на такъв материал има няколко недостатъка:

Горимост. В случай на пожар покривът ще изгори.

Сложността на монтажа е свързана с качеството на материала. Колкото по-евтино, толкова по-изтънено и смачкано.

Експандираният полистирол е подходящ за плоски покриви. Освен това горивостта се изравнява, когато се монтира върху бетонна плоча.

Какъв е резултатът?

Минералната вата е по-популярен материал с по-добри експлоатационни параметри, който е подходящ за затопляне на всеки покрив. Цената му е „солена“, но около 78% от клиентите го избират.

Експандираният полистирол е идеален за плосък покрив и се справя добре със задачите, но поради своята запалимост и лека деформация плаши потребителите.

Все още имате въпроси?

Специалистите на фирма Голд Строй ще ви посъветват и ще ви помогнат да изберете правилния топлоизолационен материал за вашето покривно съоръжение!

Ние от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции на най-добри цени. Имаме опит с повече от 300 обекта в цялата страна. Работим бързо, коректно и на най-добри цени за ремонт на покриви и изграждане на нов покрив.