remont-na-pokriv-grad-radomir-5В днешно време мембранното покритие е особено търсено и има добре обосновано обяснение за това.

В действителност, като допълнение към отличните характеристики, този материал има и приемливи разходи. Важно е да се отбележи, че за разлика от другите покривни покрития, именно мембранният покрив има доста предимства като: издръжливост, високо ниво на якост, влагоустойчивост, както и много висок коефициент на сцепление.

Какви видове мембранни покрития има?

Съвременните производители произвеждат три вида покривни мембрани.

Предлагаме ви да се запознаете с всеки тип.

Като начало, няколко думи за PVC мембраната – основата е поливинилхлорид. Този вид се използва успешно много години като покривен материал.

За да се повиши нивото на еластичност на мембраната и подобри качеството, в състава се добавят – пластификатори. Трябва да се отбележи, че PVC мембраната има висока хидроизолационна ефективност, така че вероятността от течове е нула.

Важно! Повърхността на мембраната е направена в светли цветове, така че тя успешно ще отразява топлината в горещите летни дни.

Сега да се спрем на EPDM мембраната – основният компонент на този материал е EPDM каучук. Това покритие придава високо ниво на гъвкавост и здравина – за да се направи продуктът по-траен, той е подсилен с полиестерна мрежа.Тази мембрана има отлични хидроизолационни свойства поради доброто сцепление.

Един от високотехнологичните продукти е TPO мембраната. Това са мембрани от ново поколение – синтетични хидроизолации, произведени от EPR (гъвкава полипропиленова смес) модифициран полиолефин.

Това е екологично чист материал, както от гледна точка на производствения процес, така и като състав – съдържат само карбон и водород, без хлор, олово и други вредни елементи). Най-често горната му повърхност е със светъл цвят.

Основните предимства на мембранните покриви:

Способността да се покриват покриви с различни нива на сложност, от всякаква форма и размер;

Бърз и лесен монтаж;

Мембранните покриви могат лесно да се монтират на всякакви повърхности;

Висока производителност на топло и хидроизолация;

Ремонтът на този тип покрив може да се извърши без демонтиране на старото покритие.

Технология за монтиране на мембранно покритие

Мембранният лист се фиксира механично към основата, едва след това фугите се запълват термично с нагрят въздух, за тези цели специалистите използват специална технология и инструменти. По този начин се постига отлична хидроизолация и здраво се закрепя мембранното покритие.

Мембранните покриви са трайни, експлоатационният живот е 20-30 години. Важно е да се подчертае, че този тип покритие не се нуждае от допълнителни слоеве хидроизолация. Освен това времето за монтаж е минимално в сравнение с други.

Монтажът на всички мембранни покрития изисква необходимото ниво на знания, опит и умения, така че поверете тази задача на истинските професионалисти от Голд Строй. Те ще подходят професионално и ще се справят с всякаква сложност, свързана с покривни дейности.