ремонт-на-двускатен-покрив-с-керемиди-брамак3

Когато купуват нов дом, повечето купувачи старателно гледат всеки детайл от интериора, за да знаят повече за състоянието на имота. От формата на пода до възрастта на уредите, повечето купувачи имат за цел да инспектират всичко повече от веднъж. Обаче една област, която често се пренебрегва, е покривът. Това е жалко, тъй като покривът е една от най-важните части на всеки дом и трябва да се наблюдава, за да се поддържа в добра форма.

Знаете ли как да проверите покрив?

Ако сте на път да купите жилище и искате да направите приоритет на покрива си, има много неща, които трябва да разгледате за правилна проверка. Това е по-дълбоко от простото наблюдение на състоянието от земята, тъй като това не предлага възможно най-добрата перспектива. Най-важните подробности, които трябва да разгледате, можете да намерите по-долу.

Плесени или петна от мухъл

Петната и петна са подробности, за които трябва да внимавате, тъй като това са признаци на плесен. Докато черната плесен е най-често срещана, може да видите и други цветове като зелен или дори бял. В повечето случаи петна от мухъл ще бъдат разположени в горната част на покривния материал, въпреки че в някои ситуации петната могат да бъдат разположени по-близо до дъното на материала, където водата е проникнала в дома.

Общото състояние

Освен търсенето на мухъл, важно е също така да разгледаме покрива като цяло, за да видим как се задържа. Липсват херпес зостер? Има ли херпес зостер, които изглеждат напукани или навити? Опитайте се да разберете кога покривът е монтиран от продавачите, за да можете да определите колко време ви остава, преди да се наложи да бъде заменен. Ако не ви е удобно да се качите на покрива или имате въпроси относно проблемните области, обадете се на специалист.

Улуци

Тъй като улуците са толкова важна част от цялостното здраве на покрива ви, невероятно важно е да видите в каква форма са, преди да купите. В повечето случаи улуците просто ще бъдат разхвърляни и трябва да бъдат почистени, за да може водата да тече по-гладко. Ако обаче има някакви повреди по улуците, това може да доведе до значителни щети от вода на покрива ви, както и на интериора на дома ви.