Един от основните въпроси, които клиентите задават относно ремонт на покрива си , е „Колко време ще отнеме?“ Е, отговорът на този въпрос не е точен, той се основава на редица фактори.

Екипът на goldstroi.com подменя покриви в района на в цяла България от 20 години. Ние знаем какво е необходимо, за да сменим покрива ви навреме, като същевременно поддържаме висококачествената изработка, с която сме известни . Винаги готов да образовам обществеността за всичко в изкуството на покривите, ще разбия колко време може да отнеме смяната на вашия покрив.

Подмяната на покрива може да отнеме от ден до няколко дни в зависимост от редица фактори. До края на тази статия ще знаете колко време ще отнеме и как изпълнителят на покриви определя графика за подмяна на вашия покрив.

Колко време отнема подмяната на вашия покрив?

Преди да навлезем в това как изпълнителят определя колко време ще отнеме смяната на вашия покрив, искам да продължа и да ви кажа колко време може да отнеме смяната на покрива. Не забравяйте, че всеки покрив е различен, така че графикът за всяка подмяна ще бъде различен.

Като цяло покривът на средно жилище (180 квадратни метра или по-малко) може да бъде сменен за десет ден . В екстремни случаи може да отнеме от осем до двайсет. В зависимост от времето, сложността и достъпността на вашия дом може дори да отнеме до един месец. Но освен ако не е голям дом, покривът обикновено може да бъде сменен за десет дни.

Какво определя колко време ще отнеме подмяната на вашия покрив?

Сега, след като знаете колко време може да отнеме подмяната на покрив, трябва да знаете как достъпността на покрива, сложността, времето и времето от годината влияят на графика. Тези фактори играят основна роля в графика за смяна на вашия покрив.

Сложността на вашия покрив

Сложността на един покрив е как е нарязан с броя на фасетите, ъглите, бедрата, вдлъбнатините и неговия наклон. Те влияят не само на това колко време ще отнеме, но и на цената на ремонт на вашия покрив.

Покрив, който е нарязан с голям брой фасети под множество ъгли, бедра, долини и стръмен наклон, е по-труден и отнема много повече време за подмяна, отколкото обикновен покрив само с две или четири покривни фасети.

Предпазните мерки за безопасност, които изпълнителят трябва да вземе, също се отнасят до сложността на покрива. Колкото по-високо над земята са монтажниците, толкова повече предпазни мерки трябва да вземат. За тяхната собствена безопасност те трябва да се движат по-бавно и по-внимателно, което води до това, че смяната на покрива ви отнема повече време.

Колкото по-сложен е покривът, толкова повече време трябва на изпълнителя да монтира качествен покрив. Един прост покрив може да отнеме един ден, докато подмяната на по-сложен покрив може да отнеме 15 дни.

Достъпността на вашия покрив

Достъпността на покрива е просто възможността вашият изпълнител да получи достъп до вашия покрив. Причината, поради която достъпът е важен за смяната на вашия покрив, е за разкъсване на стария покрив, качване на откъснатите материали в самосвала и след това връщане на новите материали обратно на покрива за монтаж.

Какво прави вашия покрив трудно достъпен?

  • Озеленяване или редове от храсти около къщата ви
  • Ограда
  • Няма павирана повърхност в близост до точката за достъп до покрива

Дом с редици храсти, ограда и липса на павирана повърхност в близост до точката за достъп ще отнеме повече време за смяна на покрива, отколкото дом с покрив, който има лесен достъп .

Колкото по-малко време вашият монтажник прекарва на вашия покрив, монтирайки керемиди, толкова по-дълго отнема смяната на покрива ви. Това време се натрупва и може да измести времевата линия с няколко часа или дори ден.

Времето в деня на смяната на вашия покрив 

Покривът трябва да бъде сменен при правилните условия. Не може да бъде заменен при дъжд, сняг, минусови температури или когато е твърде горещо.

Ако вашият покрив бъде сменен при някое от тези условия, мога да гарантирам, че няма да бъде правилно монтиран. Времето влияе както върху това колко време ще отнеме смяната на покрива ви, така и кога можете да го смените . Ако видите дъжд в прогнозата, смяната на покрива ви ще бъде отложена, докато покривът ви изсъхне достатъчно, за да работите върху него.

Например, ако вали в деня на подмяната на покрива ви, ще трябва да се отложи, докато изсъхне. Ако вали по време на подмяната, те ще покрият покрива ви, за да предпазят дома ви и ще продължат оттам, откъдето са спрели следващия път, когато е достатъчно сухо, за да бъдете върху него. Лошото време удължава процеса на подмяна малко по-дълго.

Време на годината, когато смените покрива си

Повече производство се извършва, когато остане по-леко навън за по-дълго време, след като пролетим напред след зимата. Това е една от причините, поради които март наистина започва да ускорява годината за изпълнителите на покриви.

Тъй като покривачите обикновено не работят на тъмно, допълнителните часове на производство позволяват на монтажниците да прекарват повече време на вашия покрив. Това води до потенциално по-бързото завършване на вашата сложна подмяна на покрива.

Обратното се случва през зимните месеци. Когато слънцето залязва по-рано, това означава по-малко производство. Ако смените покрива си през това време, може да отнеме допълнителен ден, за да завършите процеса.

Бързата смяна на покрива не винаги е по-добра

Виждал съм някои смени на покриви, които не могат да бъдат направени за един ден. Имайте предвид, че някои компании идват и обещават, че могат да го направят за един ден.

Когато това се случи, ще имате голям брой монтажници на покрива си и керемиди ще хвърчат навсякъде: това е хаос. Няма да има достатъчно време за правилно почистване и мога да гарантирам, че покривът няма да бъде монтиран правилно.

В света на покривите не трябва да избирате скоростта пред качеството.

Когато избирате скорост пред качество, не е въпросът дали новият ви покрив ще протече , а кога . Ако изпълнителят се грижи повече за това да свърши работата по-бързо, ще има изрязани ъгли и това ще се види в крайния продукт от подмяната на вашия покрив .

Местният изпълнител, който наемате, трябва да свърши работата своевременно, като същевременно поддържа качеството, което очаквате, когато инвестирате в подмяна на покрива.

Как изглежда процесът на подмяна?

Сега, когато знаете колко време ще отнеме, трябва да научите как изглежда денят на смяната на вашия покрив. Това гарантира, че сте готови за големия ден и можете да имате преживяване без стрес.

За щастие написахме друга статия за действителния процес на подмяна на покрива. От материалите, доставени в дома ви, до почистването на имота ви, вие ще сте готови за големия ден.

голд строй предлага висококачествени подмени на покриви на жителите на България повече от 20 години. Ние работим с вас, за да извършим подмяната ви възможно най-скоро, като същевременно ви предоставяме очакваното качество. И след като нашата работа е свършена, вие ще имате дългогодишна гаранция  нашата изработка.