ремонт на покривПокрива предполага голяма височина. Ремонтът и монтажът на покриви на къщи и промишлени сгради е много опасен бизнес. Работата на голяма надморска височина задължава изпълнителя да спазва мерките за безопасност и да бъде особено внимателен.

Първо, преди да разрешите на изпълнителя да извърши монтажа, той трябва да премине медицински преглед и да проучи предпазни мерки за безопасност.

Сред видовете дейности на голяма надморска височина могат да бъдат разграничени следните:

Кога не може да извършва работа, свързвана с височини

Поради факта, че работата на височина е особен риск за работниците, е необходимо внимателно да се избират условията за работа. Преди да влезете в покрива, трябва да вземете предвид метеорологичните условия и физическото състояние на покрива.

Първо, в никакъв случай не трябва да се занимавате с работа на височина, ако има силен вятър, който достига повече от 15 метра в секунда. Най-малката небрежност може да доведе до телесна повреда или дори смърт.

На второ място, ако екипът от професионалисти извърши монтирането на конструкция с висока издръжливост, тогава тя може да се извърши само при вятър по-малък от 10 метра в секунда.

Трето, майсторите на покриви нямат право да работят на покрива при мъгла и условия на недостатъчна видимост. Ако работниците работят в тъмното, когато няма достатъчно естествена светлина, тогава обектът трябва да бъде добре осветен.

Четвърто, строго забранено е да се извършват всички видове работа на височина по време на гръмотевична буря. Ако природен феномен изпревари екипа на монтирането на покрива, трябва незабавно да бъде спряна дейността.

Пето, с настъпването на студеното време, работниците могат да се сблъскат с обледеняване на конструкции и оборудване, както и дървета.

В този случай работата е изключена до момента, в който проблемът е отстранен. Например, ледът по стълбите може да се почисти и едва след това да се започне монтажа.

Работата на височина е опасен и много отговорен бизнес. Както се разбра, работата автоматично става опасна на височина, ако човек е на надморска височина над 1,3 метра.

Следователно всички майстори на покриви извършват точно работа, свързана с височина. За да може работата им да протече без наранявания и да не доведе до смъртта на работниците, трябва да се вземат предпазни мерки. Най-важното е да не се пренебрегва времето, да проверявате качеството на оборудването. Преди започване на работа е необходимо целият екип да премине медицински преглед, да проучи точките за безопасност.