Отличителният му извит профил, керамичните керемиди на покрива придават познат и класически вид на острите покриви. Естествената издръжливост на печена глина и стари материали за традиционните керемиди – да не говорим за изключителното дълголетие.

Въпреки че керамичните керемиди обикновено са свързани с испанската и средиземноморската архитектура, плочките имат двоен произход:  Китай и в Близкия изток около 10 000 г. пр. Хр.

Порцелановите керемиди за покрива – могат да бъдат наречени нестандартна класика. И каквито и да са новите материали за покрива, глинената плочка винаги ще остане на мода.

Формата на керемидата обикновено е извита във формата на обърната U или странична S, но има и плоски. Поставени на покрива, керемидите се припокриват, създавайки ефект на вълни или плоска повърхност, имитиращи традиционен модел на керемиди. Някои нови модели създават мозайка. Изработени от мека, гъвкава глина, керамичните керемиди за покрива могат наистина да имат всякаква форма. Но индивидуалното производство ще струва повече. А масовото производство по правило създава най-евтините варианти.

Покривът на нарязана дървена къща се нуждае от подсилен покрив. За целта ще ви трябва нарязан материал с напречно сечение. За покрива се използва дъска с минимална дебелина 25 мм.

Въпреки че керамичните покриви са достатъчно издръжливи и не са податливи на биологично разрушаване, керемидата на покрива е крехка, тя може да се напука или отдели от силна градушка, вятър или дори от теглото на човек, който върви по тях. По този начин, ремонта на счупени керамични керемиди може да бъде труден. Методът за поправка на счупена керемида зависи от нейната форма, начина, по който е прикрепен към покривната конструкция и нейното заключване с прилежащите керемиди.

Важен фактор при избора на покривен материал е общото тегло на покрива. Керамичните керемиди са сред най-тежките покривни материали. Тя може да тежи от 25 до 60 килограма на квадратен метър. Подобни на външен вид, но с няколко значителни разлики, бетонните плочи са алтернатива на керамичните керемиди. Подобно на глина, цимент или бетон могат да бъдат формовани в различни форми. Основните предимства са по-ниска цена, тегло и по-голямо разнообразие.

Керамичните керемиди с правилна поддръжка могат да предпазят дома ви за един век, без да губят качествата си и дори да запазят оригиналния цвят на оригинала. Бетонови плочи – 30-50 години. Но в същото време избледняват и изгарят.

Ние от Голд Строй предлагаме висококачествен ремонт на покрив и покривни конструкции на най-добри цени.