Вашият покрив е най-важният защитен слой на вашия дом. Това е първата ви линия на защита срещу изгарящата слънчева топлина, силния порой през влажните месеци и ледената зимна студенина. С течение на времето екстремните метеорологични условия – независимо дали са горещи или студени – могат да застрашат стабилността на вашия покрив. Важно е да знаете как природните сили въздействат върху вашата покривна конструкция, за да знаете за какви евентуали проблеми да гледате по време на подръжката на покрива ви.

ураган-ремонт-покриви

Екстремна топлина

Екстремната топлина причинява преждевременно стареене, което може да навреди както на интериора, така и на екстериора на вашата покривна система.

Продължителното излагане на слънце също кара някои материали да се подуят. Плочките и херпес зостер са склонни да се изкривяват, свиват, свиват или дори се напукват, когато навън е твърде горещо.

Когато се случи повреда от топлина, вашата структурна вентилация влияе на вътрешната температура на дома ви. Ако забележите движение на покрива си, като например преместване на керемиди или изместени херпес зостер или ако температурата в къщата стане по-висока от обичайното, незабавно се свържете с експерт по покриви.

Силни ветрове

Силният вятър може да отнесе плочки и да откъсне материала херпес зостер от покрива ви, оставяйки дървените ви панели уязвими към повреди от вода и други опасности. Дори тези предмети да не паднат на земята, водата може да изтече през повредени уплътнения и хлабаво мигане.

Домовете, които са заобиколени от дървета, са изключително уязвими, когато вятърът е силен. Дърветата често се огъват по време на буря и се търкат енергично в покрива ви. Листата и малките клони също летят навсякъде, запушвайки вашите улуци и дренажни системи. Екстремните метеорологични смущения като урагани и торнадо могат напълно да изкоренят дърветата и да ги съборят върху покрива ви.

Вятърът може да причини хаос по пътя си, така че винаги проверявайте покрива си, след като буря е преминала. Огледайте всички комини, фронтони, керемиди, херпес зостер и фугови връзки, както и дървената покривна рамка. Ако щетите са големи, обадете се на професионална покривна компания.

Тежък дъжд

Покривът ви трябва да предпазва дома ви от дъжд. Когато има уязвимости като липсващи плочки, напукан херпес зостер или хлабави уплътнения, дъждовната вода може да изтече на тавана, по стените и в крайна сметка вътре в дома и надолу в мазето.

Не чакайте следващия силен порой, преди да проверите покрива си. Планирайте редовна проверка, за да можете да забележите потенциални щети, преди те да прераснат в основен проблем.