cvetni-metalni-keremidiМного начинаещи строители изпитват затруднения при полагането на метални плочки по триъгълни склонове и в долините. За начинаещи, за удобство на маркирането на материала, се препоръчва да се направи просто устройство: две дървени дъски се поставят успоредно една на друга, а още две ги свързват напречно. Монтажът трябва да е шарнир. След това листът, който трябва да се изреже, се полага върху покрива. Сглобеното устройство се поставя от едната страна в долината или на билото на покрива и се маркира линията на срязване. В този случай е необходимо да се гарантира, че напречните дъски на устройството са хоризонтални.

Преди да прикрепите отрязания лист материал към покрива, е необходимо да обработите местата на рязане с боя.

Чрез достъп до покрива

Как правилно да поставите метална керемида

Покривът е оборудван с проходен изход за излизане към повърхността му.

За да създадете изход в покрива, ще ви трябват специални елементи за преминаване. Тези елементи се монтират съгласно инструкциите на удобни места, а местата, където преминават през слоя хидроизолационния материал, се запечатват със силиконов уплътнител и лепяща лента.

Обикновено тези материали са включени в доставката на преминаващите елементи.

Метална плочка със скрито закрепване

В наше време металните плочки със скрито закрепване набират все по-голяма популярност. Неговият акцент е, че дизайнът на материала позволява да се съединят два листа, така че връзките да не се виждат дори от кратко разстояние.

Полагането на метални плочки със скрито закрепване се извършва от дясно на ляво. Самите листове материал се фиксират от лявата страна към щайгата с помощта на поцинковани самонарезни винтове, оборудвани с шайба.

Този тип метални плочки имат по-дълъг експлоатационен живот, тъй като по време на монтажа не се правят дупки в повърхността на материала. Освен това покривът от такъв материал изглежда монолитен и солиден, което несъмнено му придава допълнителна привлекателност и красота.

Ако решите да използвате за вашия покрив метална керемида и нямате опит в това използвайте услугите на майсторите на покриви.