Предсказуеми или напълно неочаквани проблеми с покрива винаги представляват сериозен проблем, когато имате собствено жилище. Те могат да доведат до значителни разходи, но могат и да навредят на комфорта ви, ако не се поправят бързо от професионалист. След внимателни редовни огледи можете да определите причините за бъдещ проблем на покрива, както и да вземете навременни мерки.По-долу ще намерите бърз списък с някои от най-често срещаните проблеми с покрива, как можете да ги разпознаете сами и какво означават за благополучието на вашия дом (и по конкретно портфейла ви).

Внимание! Не се качвайте на покрива, ако ви е страх от височини! Това не е за повечето хора, ако нямате опит и нерви, помислете си за оферта от някой от нашите квалифицирани служители.

Ето основните проблеми на покрива:

  • Приплъзнати плочки

Навлизането на вода в подпокривното пространство може да доведе до бързо разпадане на носещата дървена конструкция. Често това става от приплъзнати плочки вследствие на бури и силни ветрове. През пространството, което се получава навлиза влага и поставя началото на сериозни проблеми с покрива и поява на мухъл във вашия дом. За да избегнете тези проблеми трябва редовно да проверявате покрива след големи ураганни ветрове и при констатиране на приплъзнати плочки – да се поправят и закрепят добре, за да се избегне повторно плъзване. В по тежки ситуации е възможно и да липсват плочки. Липсващите или изхвърлени плочки са най-често причинени от бури или хора, които ходят по покрива, когато инсталират сателитни чинии и телевизионни антени. Липсващите плочки не са критичен проблем подпокривно фолио, но те не трябва да се оставят без надзор за твърде дълго време.

  • Стари плочки или плочи, нуждаещи се от замяна

Ако повече от десет плочки или плочи на склон липсват или са повредени, тогава се нуждаете от спешен ремонт. С други думи, ще трябва да се обадите на професионален покривач, който възстанови целия покрив, преди да настъпи още по сериозна повреда. Можете да получите безплатна оферта от нашите покриватели тук. Важно е да запомните, че всички покриви ще претърпят някаква повреда с течение на времето, но ако се поправя навреме и качествено ще избегнете скъпи ремонти. Продължителността на живота на всеки покрив зависи от възрастта и качеството на материала, както и от вида на времето, на което често е изложен. Например, плочи и стари плочки могат бързо да абсорбират вода, която замръзва и се разширява, което води до разпадане и лющене. Неотложността на подмяната на покривните плочки ще зависи от степента, до която са се влошили. Във всички случаи трябва да се обърне внимание на проблема възможно най-бързо, преди да се допусне по-нататъшно увреждане на конструкцията на дома ви.

  • Пукнатини

Проблемът с пукнатините се появява често по покривни склонове около капандури, както и около определени обекти като комини, които се простират през покрива. Резултатът може да е течове и влажни петна, които проникват в целия дом. Това често е знак, че има някакъв проблем с хидроизолацията (или разместени ламарини). Това е често срещано в по-старите сгради. С течение на времето проникването на влага, причинено от процепите, може да доведе до гниене на съседни дървени елементи, което означава, че е необходимо спешно ремонтиране.

Бъдете внимателни – падането от покрив може да бъде смъртоносно!

В повечето от ситуациите, описани по-горе, вероятно ще откриете, че работата е прекалено сложна, за да се справите сами, което означава, че трябва да потърсите оферта от професионален покривач . Никой не може да си позволи да има повреден или дефектен покрив, застрашаващ комфорта или безопасността на семейството си, затова не чакайте прекалено дълго време – потърсете помощ!

Не забравяйте, че рухне ли покривът  … рухва цялата къща!