nov-pokriv-sofia-boyana-3

Извършете проверка на вътрешния покрив

Първият и най-лесният начин да оцените състоянието на покрива си е да вземете фенерче и да се насочите към тавана си. Уверете се, че сте хванали фенерче с ярък лъч, за да не пропуснете никакви повреди и винаги се уверявайте, че сте в безопасност, докато извършвате тези видове проверки.

След като сте на тавана си, вижте дали можете да идентифицирате един (или няколко) от тези 4 знака, че имате нужда от нов покрив:

1) Дневна светлина през покривните дъски

Преди да включите фенерчето си, вижте дали можете да идентифицирате струи светлина, идващи през пукнатини или дупки в покрива ви. Ако забележите някаква светлина, която преминава през покрива ви, незабавно ремонтирайте или сменете покрива си. Ако светлината преминава през покрива ви, значи водата преминава през покрива ви.

2) Тъмни ивици и петна

Този също е изключително лесен за идентифициране. Ако видите тъмни петна или тъмни ивици от долната страна на покрива си или се спускат по стените от основата на покрива ви, тогава покривът вероятно изтича и влагата уврежда както покрива ви, така и вътрешната структура на дома ви.

3) Увиснали зони

По същия начин, по който водата ще направи парче картон мокро и слабо, водата също може да накара структурата на вашия покрив да започне да увисва. Ако установите провиснали области в покрива си, използвайте ръката или метлата си, за да прокарате леко мястото на увисване. Ако петното се чувства меко и мокро или се огъва лесно с продукта на вашата метла, вие знаете, че имате повреда от влага.

4) Течове и щети от вода

В допълнение към проверката за тъмни ивици и провиснали зони, не забравяйте да потърсите и очевидни признаци на изтичане на вода или гниене на покрива ви от вътрешната страна. Ако забележите някакви ясни признаци на повреда от водата, трябва незабавно да се свържете с някого, за да огледа покрива ви.