Стъпка 1

Прочетете съветите

При монтиране на керемиди се уверете, че гвоздеите са добре закрепени към покрива. С течение на времето топлината на слънцето ще доведе до разширяване на покрива и керемидите, което ще доведе до отместване на гвоздеите от мястото им, като по този начин ще се увеличи рискът от течове.

Тъй като покривът е наклонен, уверете се, че поставяте керемидите отдолу нагоре, припокривайки горната част с дъното. Това ще гарантира, че покривът ви е защитен от всички климатични елементи.

Наемете пистолет за гвоздеи. Повечето могат да бъдат наети за около 40 лв. на ден. Пистолетът обикновено идва с ръководство за измерване, което може да спести много време. Стандартната ширина между всеки ред керемиди е 5 инча.

Стъпка 2

Ремонтиране на обвивката

След почистване на остатъците на покрива, поставета основата (обвивка). Еднокрилен шперплат с дебелина 1/2 инч е стандартният материал за облицовка. Поставете обвивката в тухлен модел за допълнителна здравина. Не поставяйте на покрива цялата секция от шперплат. Такова дълго парче е структурно нестабилно в средата. Продължете да инсталирате в тухлен модел, заличавайки шевовете на шперплата, докато отворената площ не бъде покрита.

Стъпка 3

Поставете филцова хартия

Започнете с подшиване на 6-инчова започваща лента в долната част на покрива, като оставяте 1-инчов надвес над стряхата, за да осигурите оттичане в улуците. Вървейки отдолу нагоре, поставяйте и заковавайте останалите филцови слоеве с 2-инчово припокриване. Уверете се, че сте заковали лентата с всеки филтърен слой, за да осигурите максимално задържане.

Стъпка 4

Поставяне на керемиди

Поставете първия ред от керемиди, който започва от долния ъгъл на покрива. Поставете основна редица от керемиди, следвайки линията на тебешира върху филцовата хартия , като се движете нагоре в пирамидална форма. Използвайте шест гвоздеи на една керемида, за да осигурите максимално задържане и непременно  бъдете сигурни , че заковавате гвоздеите правилно. Продължете да се движите навътре и нагоре по покрива, следвайки първоначалната си пирамидална база. Ако ремонтирате участък от повреден покрив, бъдете сигурни, че сте покрили съществуващите керемиди с новите. Това ще гарантира равномерен и безпроблемен външен вид.