Независимо дали сте съществуващ собственик на жилище или сте един от милионите, присъединяващи се към собствениците на къщи всяка година, чувството за гордост, което получавате от притежаването на собствения ви имот, не ви е чуждо.

Също така сте и запознати с  досадните проблеми, които циркулират около поддръжката на дома. От поддържането на дворове до поставянето на бойлери и още много други, средно статистическият собственик на жилище харчи приблизително 1% от покупната цена на имота си, за да поддържа къщата си в добра форма.

Покривите са сред най-важните аспекти на дома, които се нуждаят от вниманието на собственика.

Наличието на качествен покрив е неразделна част от предотвратяването на течове, подобряването на изолацията и в крайна сметка защитата на вашата инвестиция в жилище. Ако се нуждаете от ремонт или подмяна на покрив, може да е трудно да намерите най-добрите майстори на покриви за тази работа.

По-долу нашият екип е съставил списък със съвети, които ще ви помогнат да филтрирате възможностите си за избор на майстори на покриви

  1. Прочетете местните отзиви и препоръки

За да сте сигурни, че не ограничавате търсенето на най-добрите изпълнители на покриви, опитайте и започнете търсенето на препоръки на местно ниво.

Говорете с приятели, съседи и членове на семейството. Можете също така да предприемете разходка до общината и да попитате дали имат изпълнители, които препоръчват.

Предприемането на по-личен подход към разузнаването на препоръки може да ви осигури отличен майстор на покриви на ненадмината цена, за която интернет все още не знае.

как-се-ремонтира-покрив

  1. Погледнете в мрежата

След или по време на проучването на местно ниво, може да потърсите в интернет, за да намерите най-добрите препоръки за майстори на покриви, можете да го направите, като проверите в Google, Yelp и Facebook.

Едно просто търсене на някоя от тези ключови фрази „Най-добър майстор на покриви [името на вашия град]“ ще ви покаже някои препоръки. Можете да направите препратка към местните препоръки или да ги използвате сами.

  1. Внимавайте за обозначенията на производителите

Обозначението на производител е почетен знак, който е трудно за майстор на покриви да придобие и може да хвърли светлина върху качеството на тяхната изработка на покриви.

За да получат обозначение на производител, изпълнителите трябва да отговарят на определени строги изисквания и ще бъдат ревизирани редовно, за да гарантират тяхното непрекъснато съответствие.

  1. Запитване за гаранции

Когато търсите за майстори на покриви, попитайте ги какви гаранции предлагат за работата си. Много строители на покриви не предлагат гаранции за качеството на работата си и вместо това ще се позовават само на действителната гаранция на покривния материал.

Проблемът тук е, че гаранцията на покрива предпазва само от дефектни покривни материали. Тя не предпазва от неправилно инсталиране.

Поради тази причина във ваш интерес е да работите с майстор, който гарантира не само качеството на използваните от тях материали, но и качеството на тяхната инсталация на покриви.

  1. Проверка за лицензиране и застраховка

Повечето области изискват всички строители да са регистрирани и лицензирани за да практикуват в рамките на държава и / или областта. Освен това държавните и окръжни изисквания могат да определят минимални суми застраховки, които изпълнителят трябва да носи, за да може да работи.

Ако наемете майстор, който не е лицензиран, рискувате да получите лоша, негарантирана работа. Ако наемете майстор на покриви, който не е застрахован, нараняванията, които могат да се случат, докато работят по вашия имот, може да доведат до скъпи дела срещу вас.

Поради тази причина никога не се чувствайте неудобно, когато се интересувате дали майсторът , който смятате да наемете има лиценз за практика и за доказателство за застраховка.

  1. Вземете оферти от няколко фирми за изработка на покриви

Всеки един от най-добрите изпълнители на покриви във вашия район ще има различни оферти за вашите нужди от ремонт на покриви. Поради тази причина е полезно да поискате оферта от 2-3 изпълнители, за да видите каква е тяхната визия за вашия проект и колко ще ви таксуват.

Внимавайте с прекалено-добрите-за-да-бъдат-истински цени, тъй като това може да е предупредителен сигнал за работа с намалено качество или потенциално хищническа ситуация, при която изпълнителите ще започнат работа и след това ще се опитат да ви изнудят за повече пари .

В края на деня не търсите най-добрата цена, а най-добрата стойност. Стойността означава най-добрата комбинация от цена и качество на работата.

Обобщение: как да намерим най-добрите майстори на покриви ?

Ако живеете в района на София и искате да ремонтирате покрива си, за да защитите дома си от сурово време, препоръчваме ви да следвате нашите съвети по-горе.

Всеки от тях ще ви помогне да преборите безкрайното количество майстори на пазара и наистина да намерите най-добрите майстори на покриви за ремонт на покрива ви!

Искате ли да работите с майстор на покриви с доказан опит в направата на покриви? Какво ще кажете за някой, който предлага превъзходни цени и има богата история и опит в изграждането на покриви ?

Ако отговорът е да, нашият екип може да помогне.

В Голд Строй помагаме на хора точно като вас от почти десетилетие да запазят стойността на собствеността си и да подобрят качеството на жилищните им пространства.

Нека направим същото за вас.

Научете повече за нашите покривни услуги и се свържете с нас днес за оферта!