nov-pokriv-chelopechene-4

Избирайки ветроустойчиви покриви с ниска поддръжка!

Внезапните валежи, поривите на вятъра и силната градушка все повече се превръщат в тема на новините в наши дни. В резултат на природното бедствие покривите се повреждат и започват да текат. Традиционните и най-често използваните покриви не могат да се справят с екстремните метеорологични условия. Тежките керамични и циментови пясъчни плочки могат да се разрушат от градушка и да бъдат издухани от силните ветрове. Същата съдба очаква и лекия покрив, изработен от битумни керемиди, които са неустойчиви при атмосферни влияния, така че покривът ще трябва да бъде подменен след само 10 години от неговата експлоатация.

Ако често срещаните видове покриви не могат да издържат на суровите метеорологични условия, тогава какви покриви са в състояние да осигурят надеждна защита на нашите домове, независимо от времето?

Има ветроустойчиви покриви, за които може би никога не сте чували!

Разбира се, не е факт, че покривът ви ще пострада от буря или ще се нуждае от цялостна подмяна след десетина години. Има висококачествени покривни материали, които могат да издържат от 2 до 3 десетилетия. Освен това има специални покриви с 50-годишна гаранция. Но не са много тези, които ще ви спестят труда да поправите покрива си след буря. Отсега нататък няма нужда да се притеснявате дали ще намерите покрив, за да защитите дома си преди следващата дъждовна буря или да изберете правилния цвят за новия си покрив. Подмяната на счупените керемиди или плочки, които са паднали от покрива, вече не са заплаха!

Има специални покриви, които изобщо не се нуждаят от ремонт, тъй като могат да издържат на силен вятър, градушка без никакви повреди. Устойчивите на корозия композитни покриви, естетически облицовани с естествен камък, са в състояние да се справят с тази задача. Силният метал гарантира най-добрата защита на вашия дом от градушка. Уникалният метод за хоризонтално закрепване, използван за покриви, осигурява отлична устойчивост на вятър, тъй като всяка плочка е монтирана с 8 пирона.

Покривната система гарантира, че покривът е водонепропусклив, независимо от интензивността на валежите. Плочките се нарязват и оформят, за да отговарят на индивидуалния дизайн на покрива и могат лесно да се монтират на компоненти на покрива, като светлинни прозорци, отвори и тръби. Недостатъците на другите материали се проявяват именно с компонентите на покрива.

Никога не подценявайте Вашият покрив! Сухи стени, топлина и комфорт, всичко зависи от здравината на покрива.